ODLUKA MNISTRICE KULTURE

Marin Kaporelo imenovan novim umjetničkim ravnateljem Osorskih glazbenih večeri

Hina

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL

Marin Kaporelo uspješno je vodio Hrvatsku glazbenu mladež u Splitu



ZAGREB – Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek imenovala je Marina Kaporela novim umjetničkim ravnateljem nacionalnog festivala Osorske glazbene večeri.


Kako se navodi u priopćenju Ministarstva kulture i medija, Marin Kaporelo uspješno je vodio Hrvatsku glazbenu mladež u Splitu, a posljednje dvije godine bio je na čelu Hrvatskog doma u Splitu od kojeg je, u kratkom vremenu, uspio stvoriti dinamičan koncertni prostor i dovesti velika hrvatska i europska imena klasične glazbe.


Zajedno sa svojim suradnicima ostvario je bogat i raznovrstan program, dvoranu tehnički opremio na visokoj razini i afirmirao je kao jednu od vodećih koncertnih dvorana u Hrvatskoj. Njegov rad prepoznala je publika i šira glazbena javnost, čime je zaslužio i potporu krovnih glazbenih udruga i najistaknutijih hrvatskih glazbenika.




“Stoga očekujemo da će Marin Kaporelo kao novi umjetnički ravnatelj, Osorskim glazbenim večerima donijeti svježu energiju i osmisliti zanimljiv glazbeni program”, stoji u priopćenju.


Osorske glazbene večeri utemeljio je 1976. Danijel Marušić kao nacionalni festival, od kada uvelike pridonose poticanju i promidžbi hrvatskog glazbenog stvaralaštva u interpretaciji domaćih i inozemnih ansambala i solista.