Galerija Stara škola

Prve knjige Natalije Jeličić predstavljene u Selcu

Robert Šimonović

Autobiografske putopise "Put zvijezda 1" i "Put zvijezda 2" autorica je izdala u vlastitoj nakladi, dok je Knjižnica sunakladnik



Mnoštvo je Selčana i drugih gostiju dupkom ispunilo Galeriju Stara škola u Selcu kako bi nazočilo predstavljanju prvih knjiga svoje sumještanke Natalije Jeličić u organizaciji Gradske knjižnice Crikvenica, a u sklopu programa Katarinina va Selcu.


Autobiografske putopise “Put zvijezda 1” i “Put zvijezda 2” autorica je izdala u vlastitoj nakladi, dok je Knjižnica sunakladnik.


Riječ je o zapisima s hodočasničkog Puta svetog Jakova (Camino de Santiago) na koji je ova Selačkinja krenula dva puta – prvi je prekinula pandemija koronavirusa, pa ga je Natalija, ustrajna u svojoj namjeri, u cijelosti prešla drugi put.




O knjizi je govorila recenzentica prof. Marija Gračaković, istaknuvši da ovo nije samo osobna priča, već štivo koje traži da se posvetimo više i sebi i drugima.



Ulomke je čitala Vjeročka Lončarić, o impresijama vezanim za hodočašće i suradnju s Natalijom govorila je fotografkinja Martina Strahija.


Novinarku i urednicu s Kanala Ri Sandi Bujan Cvečić Natalijina je priča i samu nadahnula na hodočašće, a o svom iskustvu i podršci autorici govorio je hodočasnik iz Splita Ante Drljo.


Emotivna završnica pripala je Nataliji Jeličić, koja je kazivala što za nju znači Camino de Santiago, a pridružili su joj se, kao iznenađenje večeri, peregrini koji su posljednje dvije godine bili na Caminu – Sanja Bonaca iz Pule, Karmen Krznarić Sušanj iz Jurdana, Rozalija Barbis i časna sestra Vesna Lagetar iz Kastva, Ljiljana Rončević Sedlar iz Kostrene i Ante Vukšić iz Gospića.


Knjige je za tisak pripremio Neriz iz Jadranova, dok odličan vizual potpisuje Dubravka Car.


Ovu nadahnutu književnu večer moderirala je knjižničarka Tea Vidučić, a u glazbenom dijelu programa nastupili su Larisa, Zoki i Boro.


Svi koji su bili spriječeni kupiti knjige na predstavljanju još to stignu kod same autorice (kontakt 091/250-9918).