Promocija

Poezija Sabahudina Budimlije: Knjige inspirirane ljepotama Rijeke

Kim Cuculić

Sabahudin Budimlija / Foto Vedran Karuza

Sabahudin Budimlija / Foto Vedran Karuza

Knjige »Plava Liburnia« i »Istriana« dio su Budimlijinog opusa inspiriranog Rijekom, iz kojeg su javnosti već predstavljene knjige »Fiume«, »Rimski luk« i »Mir junaka«



U Gradskoj vijećnici Grada Rijeke održana je promocija dviju knjiga poezije pod naslovima »Plava Liburnia« i »Istriana« autora Sabahudina Budimlije.


Riječ je o pjesničkim knjigama koje su inspirirane ljepotama, poviješću i multikulturalnošću Rijeke i okolice. Knjige »Plava Liburnia« i »Istriana« dio su Budimlijinog opusa inspiriranog Rijekom, iz kojeg su javnosti već predstavljene knjige »Fiume«, »Rimski luk« i »Mir junaka«.





Upravo zahvaljujući svojim do sada objavljenim knjigama poezije koje su posvećene Rijeci, a i svojim osobnim zalaganjem, Sabahudin Budimlija postao je veliki promotor Rijeke u susjednoj Bosni i Hercegovini, osobito u Tuzli gdje trenutno živi i radi.


Promocijom knjiga »Plava Liburnia« i »Istriana« pisac je želio zahvaliti građanima Rijeke za sve ono lijepo što je doživio u ovom gradu.



Ovom prilikom Dragana Jurčić, tajnica MO-a Škurinje, istaknula je da je Budimlija pjesnik grada Rijeke. Urednik knjiga Darko Ramini kazao je da su ove knjige produkt ljubavi prema Rijeci u kojoj se pokazuju emocije autora te sva zahvalnost koju on osjeća prema ovome gradu.