Harry Potter

J.K.Rowling u srpnju izdaje nove naslove iz franšize o omiljenom čarobnjaku

Portal Novilist.hr

FOTO/Wikipedia

FOTO/Wikipedia

Novi naslovi uključuju povijest školskih predmeta iz Hogwartsa, od Čarolija, Obrane od mračnih sila, Travarstva i Astronomije do Skrbi o magičnim bićima.Prošlo je gotovo dvanaest godina od objavljivanja posljednjeg nastavka iz čarobnih serijala o Harryju Potteru.


Unatoč tome, svakog dana se pojavljuju novi obožavatelji, a oni stari jedva čekaju bilo kakve informacije o čarobnjacima, magiji i najpoznatijoj školi vještičarenja, Hogwartsu.


Za sve zaljubljenike u ovu magičnu franšizu, odlična vijest stiže s mrežne stranice Pottermore.
„Pipremite se na duboki uron u bogatu povijest magije s novom serijom e-knjiga, inspiriranih izložbom britanske knjižnice i pratećih knjiga, Harry Potter: Povijest magije“, stoji na stranici, a prenosi Unilad.


Nove knjige stižu 27. srpnja ove godine, a potpisuje ih sama J. K. Rowling. Iako priče neće pratiti omiljene glavne likove iz originalnih naslova, ne sumnjamo da će biti popularne.


Novi naslovi uključuju povijest školskih predmeta iz Hogwartsa, od Čarolija, Obrane od mračnih sila, Travarstva i Astronomije do Skrbi o magičnim bićima.


Prema Pottermoru, „knjige će vas još jednom odvesti natrag u prošlost i podučiti vas o tradicionalnoj baštini i magiji koja je srce priča o Harryju Potteru“.


Priče će biti praćene ilustracijama londonskog umjetnika Rohana Daniela Easona. Njegovi će crteži pratiti priču o porijeklu magije, a kratke će p riče sadržavati zapise, manuskripte i skice različitih čarolija.