Knjige

“Ispod debelog leda”: Riječka izdavačka kuća Studio TiM izdala novi roman Milana Zagorca

Davor Mandić



RIJEKA – Izdavačka kuća Studio TiM iz Rijeke objavila je novi roman Milana Zagorca naslova »Ispod debelog leda«. Kako se kaže u bilješci o knjizi, nakon što Tina i Vili s malim Lucijanom odluče provesti ljeto u Lokvama umjesto u Rijeci, čini se da su napravili važan i svima potreban iskorak u životu: nova sredina, nova kuća, novi prijatelji, nove navike.


No ispod naizgled skladne obiteljske atmosfere, prve jesenske magle koje se počinju nadvijati nad veliko duboko jezero kao da otkrivaju napukline u zrcalu u kojem se mala obitelj željela vidjeti. Kako se stvari iz dana u dan mijenjaju, tako se idilična priča pretvara u obiteljsku dramu koja postaje zlokobna najava onoga što se dugo skrivalo iza pomno izgrađenih uloga kaže se u najavi.


Milan Zagorac rođen je 1976. u Rijeci gdje je na Filozofskom fakultetu završio studij hrvatskog jezika i književnosti. Od 1997. do 2001. bio je pomoćnik glavnog urednika časopisa Rival. Od 2002. radio je kao pomoćnik glavnog urednika u izdavačkoj kući Adamić, od 2009. do 2013. direktor Izdavačkog centra Rijeka i njegov glavni urednik, a još od 2005. do danas vodi sa suprugom Tamarom Modrić izdavačku kuću Studio TiM.