Populariziranje knjige

Gutači knjiga: Premijerno prikazana prva epizoda nove sezone knjiške emisije

Kim Cuculić

"Gutači knjiga" za ljubitelje književnosti

"Gutači knjiga" za ljubitelje književnosti

Riječ je o projektu knjižarskoga lanca Hoću knjigu, koji je u vrijeme pandemije s više od 40 autora snimio kratke videouratke



Premijerno je prikazana prva epizoda nove sezone jedinstvene knjiške emisije na ovim područjima – »Gutači knjiga«.



 




Riječ je o projektu knjižarskoga lanca Hoću knjigu, koji je u vrijeme pandemije s više od 40 autora snimio kratke videouratke u kojima su čitali javnosti svoje najdraže knjige.


Činjenici da su knjiške promocije zbog epidemioloških mjera protekle dvije godine uglavnom nedosanjani san, pokazali su zube knjiškim podcastom »Između redaka«.


A daljnju popularizaciju knjige nastavili su »Gutačima knjiga«, zabavnom YouTube emisijom o knjigama koja je nedjeljnom premijerom nove epizode ušla u svoju drugu sezonu.


– »Gutači knjiga« definitivno su naš najzahtjevniji i financijski najiscrpniji projekt, pojašnjava Sanja Srdić Jungić, voditeljica marketinga i komunikacija Hoću knjigu, zbog čega smo ga na svoju veliku žalost u ovom pandemijskom razdoblju morali pauzirati nakon prikazivanja zadnje epizode u travnju 2020. godine.


No drago mi je što konačno mogu reći da sada konačno hrabro idemo dalje. Od pokretanja YouTube kanala Hoću knjigu »Gutači knjiga« definitivno su naš najgledaniji sadržaj, kaže Matijašević.