Pogled iza scene

U subotu Dan otvorenih vrata Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, evo programa

Kim Cuculić

KATJA RENNER

KATJA RENNER



RIJEKA – Dan otvorenih vrata Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku najavljen je za subotu 27. ožujka.


Ponuđena su tri vodstva prostorom HKD-a u sklopu kojih će se moći zaviriti iza scene, iskusiti kakav je osjećaj stajati na pozornici, popeti se u tonsku kabinu, dobiti informaciju više o aktualnoj izložbi Lovre Artukovića »Usporavanje« u Kortilu. Vodstva u terminima u 11, 12 i 13 sati namijenjena svim dobnim skupinama su besplatna, a prijave uz napomenu željenog termina su obavezne na e-mail [email protected].


HKD će iskoristiti ovaj dan da gledateljima ponudi i jedno posve novo iskustvo – prvi put u Rijeci donosi predstavu snimljenu tehnikom virtualne stvarnosti (VR), koju će gledatelji moći doživjeti posredstvom VR naočala, zavaljeni u fotelje smještene na pozornici HKD-a. Riječ je o plesnoj predstavi »Babae« Joy Alpuerto Ritter, jednoj od predstava koje je plesna mreža Aerowaves, čiji je član i HKD, snimila u sklopu projekta Springback Ringside. Projekt istražuje načine dokumentiranja predstava tehnikom koja omogućuje svakom posjetitelju da uvijek ima najbolje mjesto u gledalištu i da predstavu doživi u potpunosti, sjedeći skoro na dohvat izvođača. Nakon snimanja predstava u Rijeci, Pragu i Londonu, i testnog prikazivanja u centru Španski borci u Ljubljani, riječka publika prva dobiva priliku da pogleda jednu od tih predstava.




Predstava će se prikazivati u 18 i 20 sati, a ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti online na mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji ili New soundu (Matulji) te sat vremena prije na blagajni HKD-a. Nakon predstave u 20 sati bit će organiziran razgovor s Joy Alperto Ritter putem Zooma.