Plesni kolektiv Magija

U Dječjoj kući i HKD-u Sušak počinje sedmi Festival inkluzivne scene

Kim Cuculić

Predstava »Neobične ljubavi« / Foto TARA IVANIŠEVIĆ

Predstava »Neobične ljubavi« / Foto TARA IVANIŠEVIĆ

Na programu su inkluzivna plesna radionica »Neko drugo ja«, predstava za djecu i mladu publiku »Neobične ljubavi« te prezentacija kratkog koreografskog rada »Ruža, lisac, princ i pisac«



 


 


RIJEKA – Plesni kolektiv Magija (Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka) organizira 7. Festival inkluzivne scene, koji će se odvijati u dvama blokovima. Prvi blok, od 2. do 4. lipnja, nazvan je Dječje popodne i odvijat će se u Dječjoj kući i HKD-u na Sušaku. Na programu su inkluzivna plesna radionica »Neko drugo ja«, predstava za djecu i mladu publiku »Neobične ljubavi« te prezentacija kratkog koreografskog rada »Ruža, lisac, princ i pisac«. Drugi blok je 25. lipnja kad će u HKD-u na Sušaku biti prikazane plesne izvedbe »Prostorvrijeme«, »Treptaj tišine« i »Sraz«.




Plesni kolektiv Magija već sedmu godinu organizira Festival inkluzivne scene, čime se nastavlja rad i razvoj plesne inkluzije osoba s invaliditetom na području suvremenog plesa i izvedbene umjetnosti. Program festivala uključuje plesne radionice i plesne predstave namijenjene široj publici. Ove godine program je proširen na Dječje popodne gdje se djeca kroz iskustvo plesne inkluzije osvještavaju, razvijaju senzibilitet i prihvaćaju drukčije od sebe.


Festival inkluzivne scene ima cilj osnažiti dimenziju fizičke raznolikosti u disciplini suvremenog plesa i plesne improvizacije, osigurati pristup plesu za sve ljude i podržati fizičku raznolikost među plesačima. Program je otvoren za sve. Ulaz je besplatan, osim 3. lipnja za gostujuću predstavu »Neobične ljubavi« plesnog kolektiva DIVERT te za cijelu plesnu večer 25. lipnja u drugom bloku festivala. Ulaznice se mogu kupiti online na mojekarte.com, na prodajnim mjestima New Sound, Dallas Records, Foto Revija, Novi Korzo ili sat vremena prije izvedbe. Više informacija može se dobiti na: [email protected].