Multimedijalna predstava

“Tekuća stvarnost” premijerno u HKD-u na Sušaku

Davor Mandić



RIJEKA – ArtTeatar BOUM! producira novu multimedijsku predstavu, koju će premijerno prikazati u četvrtak 17. prosinca u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. Predstava pod naslovom »Tekuća stvarnost« na programu je u 19.30 sati, no oni koji je neće moći pogledati taj dan, moći će to učiniti dan kasnije u isto vrijeme. Budući da je broj mjesta ograničen, preporučuju se rezervacije na: [email protected].


U najavi predstave za koju je tekst napisala i koju režira Andrea Crnković, uz dramaturški savjet Nine Gojić i u izvedbi Denija Sankovića i Nine Sabo, stoji da je »Tekuća stvarnost« zabavna priča i multimedijska predstava koja na pitak način govori o fenomenima suvremenog života u nama biskom kontekstu kroz vizuru običnog čovjeka.


– Rad je nadahnut tekstovima Baumana, Couplanda i Vattima, kritičarima današnjeg društva u konstantnoj krizi, gdje je ista jedina strategija i modus operandi za ići naprijed. Gledatelji su uvučeni u svijet dvoje ljudi koji nisu u stanju održati korak sa sve zahtjevnijim civilizacijskim »establishmentima« i građanskim standardima, žudeći za povezivanjem i smislom, pokušavajući prebroditi krizu dok razmišljaju o neuspjesima vlastitih ideala, izdaji potrošenih godina i mutnoj budućnosti. Frustracijama pridonose i intruzivne reklame koje prekidaju tok misli, bivanja, pa i samu predstavu – kaže se u najavi, uz napomenu da rad inovativno progovara o aktualnim društvenim pitanjima i obraća se svima koji se prepoznaju u problematikama nezaposlenosti, onečišćenja, konzumerizma, otuđenja, nesnalaženja i neadekvatnosti naspram društvenih očekivanja.




Videoprojekcije i interaktivnu tehnologiju potpisuje Gianfranco Mirizzi, autor glazbe je Josip Maršić, a rasvjete David Dubrović. Predstava je posvećena svim izgubljenima koji plutaju tamo negdje… u tekućoj stvarnosti, piše u najavi.