Ri Teatar

Diplomska predstava škole glume: “Teatar i mi u njemu” prema tekstu Jasena Boke

Kim Cuculić

Scena iz diplomske predstave

Scena iz diplomske predstave

U predstavi »Teatar i mi u njemu« sudjeluju Tamara Grgić, Dario Turković, Karla Glučina, Mirela Smojver, Dora Dundović, Nikola Tutek i Ivan Majkić



RIJEKA – U subotu 15. siječnja i u nedjelju 16. siječnja u 20 sati u Kulturnom centru Kalvarija biti će izvedena diplomska predstava 40. generacije škole glume Ri Teatra pod naslovom »Teatar i mi u njemu« prema tekstu Jasena Boke »Kazališni sat«. Kako kažu u Ri Teatru, riječ je o predstavi koja je istovremeno i edukativna, ali i kazališna, zamišljena da bude duhovita i zabavna, a da istovremeno servira niz zanimljivih informacija iz područja scenske umjetnosti.



– Proces nastanka kazališne predstave gledatelju je zapravo misterij. Što se događa u mjesec ili dva prije nego publika sjedne u kazališnu dvoranu kako bi gledala gotovu predstavu, gledateljima je nepoznato, stoga će ova predstava pokušati razotkriti te »male tajne«, ističe se u najavi predstave.



U predstavi »Teatar i mi u njemu« sudjeluju Tamara Grgić, Dario Turković, Karla Glučina, Mirela Smojver, Dora Dundović, Nikola Tutek i Ivan Majkić. Redatelj je Bojan Lakoš uz asistenciju mladih glumica Ri Teatra Lare Listeš i Korine Lukanović. Za tehničko vodstvo zadužen je Igor Kondić, za glazbu Lado Bartoniček, a dizajn plakata potpisuje Edi Kačarik.





Ovom predstavom ujedno završava jubilarna 40. generacija škole glume Ri Teatra, koja je tijekom protekla četiri mjeseca u vikend-radionicama uvježbavala razne glumačke tehnike, pripremala se za upis na Akademiju dramske umjetnosti te za praktični rad u Ri Teatru. Pridružio im se i polaznik iz 38. generacije, Ivan Majkić. Četrdeset i prva generacija škole glume Ri Teatra (za starije od 17 godina) počinje s radom početkom veljače, a upisi su nedjeljama – 16., 23. i 30. siječnja u 17 sati u Kulturnom centru Kalvarija.