www.teatar-gavran.hr

Starta digitalna platforma Teatra Gavran, moći će se pogledati predstave “Pivo” i “Sladoled”

Jakov Kršovnik

Iz Teatra Gavran najavljuju da će nakon izvođenja ovog ciklusa online predstava nastaviti s praćenjem događanja na kazališnoj sceni



ZAGREB – Teatar Gavran od 13. ožujka pokreće digitalnu platformu na svojoj internetskoj stranici www.teatar-gavran.hr na kojoj će zainteresirani moći pogledati predstave Mire Gavrana “Pivo” i “Sladoled” te lutkarski igrokaz za djecu “Doktor od životinjica”.


“Pivo” će biti prva predstava na rasporedu u subotu 13. ožujka u 20 sati, komedija o ocu i sinu kroz dugih šezdeset godina, u kojoj uloge tumače Zlatko Ožbolt i Jakov Gavran, a režiju potpisuje Helena Buljan.


U komediji “Sladoled”, u kojoj Mladena Gavran i Ana Vilenica interpretiraju majku i kćer, oslikava se odnos dviju bliskih žena koje su istodobno i slične i različite. Režiju potpisuje Boris Svrtan. Lutkarski igrokaz “Doktor od životinjica” namijenjen je djeci od 3 do 8 godina, a u ordinaciju šarmantnog i šašavog veterinara na pregled dolaze mladi pas i mladi mačak zbog zdravstvenih problema i problema u uzajamnoj komunikaciji.




Predstavu je režirao Jakov Gavran, koji je kreirao i izradio lutke, a nastupaju Luka Bjelica i Borna Galinović. Iz Teatra Gavran najavljuju da će nakon izvođenja ovog ciklusa online predstava nastaviti s praćenjem događanja na kazališnoj sceni te portretirati hrvatske glumce, redatelje, dramatičare, scenografe, kostimografe, glazbenike, a povremeno i informirati javnost o recepciji hrvatskog teatra u inozemstvu.


Raspored predstava


13. 3. subota, u 20, PIVO
14. 3. nedjelja, u 20, SLADOLED
19. 3. petak, u 20, PIVO
20. 3. subota, u 20, SLADOLED
21. 3. nedjelja, u 11, DOKTOR OD ŽIVOTINJICA
28. 3. nedjelja, u 11, DOKTOR OD ŽIVOTINJICA