Satirične predstave na otvorenom

Smijeh uz “Kalvariju pod zvijezdama”: Donosimo detalje ovogodišnjeg programa

Ervin Pavleković

Ovogodišnji program donosi obilje dobrih predstava, a bit će održano 50 programa, 19 različitih naslova, 2 premijere, 7 obnova i 2 gostovanja



RIJEKA – U Ri Infu najavljen je 4. ljetni festival smijeha »Kalvarija pod zvijezdama« koji će se održati od 10. lipnja do 11. rujna, a riječkoj publici donijet će brojne satirične predstave na otvorenom. Kako je kazao Bojan Lakoš iz Kulturnog centra »Kalvarija«, ovogodišnji program donosi obilje dobrih predstava, a bit će održano 50 programa, 19 različitih naslova, 2 premijere, 7 obnova i 2 gostovanja, uz kultni humoristični program »Kuc Kuc Cabaret«.


– Ri Teatar svake godine obogaćuje svoj program s nekim novijim i kvalitetnijim izvedbama i manifestacijama. Nakon dvadeset i jedne sezone Kulturnog centra Kalvarija i nakon više od pedeset godina od posljednje izvedbe na popularnoj terasi Thalia, danas Kulturni centar Kalvarija, opet je otvorena ljetna terasa za scenske izvedbene djelatnosti. Protekle tri godine festivala pokazale su da je riječka publika željna ovakvih predstava na otvorenom te ove godine, bez lažne skromnosti, možemo reći da će ovo biti najjači kazališni ljetni festival u našoj županiji, a možda i šire. Nažalost, u Rijeci i okolici se, što se tiče kazališnih događanja ljeti, ne događa gotovo ništa, u samom gradu Rijeci apsolutno ništa, a u okolici sporadično i prilično rijetko na Trsatskoj gradini i na Kastvu, stoga će ovaj festival popuniti sve praznine tijekom ljeta, najavio je Lakoš.


Umri muški


Cijeli ciklus predstava na otvorenom započet će u petak, 10. lipnja, s diplomskom predstavom 41. generacije Škole glume »Umri muški«, a nastavlja se 16. i 17. lipnja sa svečanom obnovom komedije »Nepozvani ghost«, a ciklus predstava nastavit će se svakoga četvrtka, petka, subote i nedjelje do kraja festivala koji će zatvoriti najdugovječnija komedija Ri Teatra »Noćna patrola 1« u nedjelju, 11. rujna.




Ovoga mjeseca na programu su predstave »Umri muški«, »Nepozvani ghost«, »Seronje« te »Ako nećeš ti, hoće njih tri«. Predstava »Umri muški« nastala je tijekom dvomjesečnih proba, a donosi priču o otočkome ribaru koji se bavi poslovima koji nisu uvijek posve legalni. Druga predstava, »Nepozvani ghost« koja će se održati 16. i 17. lipnja, komedija je s elementima drame, a donosi priču o studentu psihologije Filipu koji se odlučuje na drastične mjere ne bi li platio školarinu na fakultetu.


Predstava »Seronje«, koja će se održati 23., 25. i 26. lipnja, satirična je predstava vrlo aktualne tematike koja progovara o neodređenom nacionalnom teatru koji se sprema za veliku premijeru. Predstava »Ako nećeš ti, hoće njih tri«, koja je na programu 30. lipnja i 1. srpnja, prava je ljetna komedija.


Ostali programi


Od ostalih predstava na programu Ri Teatra publiku očekuju i predstave poput »Stand up show«, »Jadrolinija i mi«, »Loto«, »Izvorno hrvacko«, »50 nijansi fuksije«, »50 nijansi žute«, »Operacija kamp« te »Noćna patrola 1«. Također, tijekom ovoga ljeta Ri Teatar će imati ukupno 36 gostovanja s predstavama »Ako nećeš ti, hoće njih tri«, »Luda i novčić« za djecu, »Hetero parada«, »50 nijansi zelene«, »Četiri u 1« i »Kuc Kuc Cabaret«, od Bribira, Bakra, Kostrene, Kraljevice, Krka, Raba, sve do Nina, Vodica, Privlake i Brača. Kako su priopćili iz Ri Teatra, zbog očekivanog velikog interesa publike, obavezna je rezervacija ulaznica na telefon 051/375-866 ili putem maila [email protected].