The Rijeka Youth theatre

Škola glume na engleskom. U srijedu u HKD-u predstava “The Six Sisters – 10 godina kasnije”

Ervin Pavleković

Enea Dessardo

Enea Dessardo

Inspiracija u Čehovljevoj drami i situaciji devedesetih



RIJEKA – Prva hrvatska škola glume na engleskom jeziku, The Rijeka Youth theatre, u HKD-u će u srijedu 20. ožujka u 19.30 nastupiti s predstavom »The Six Sisters – 10 godina kasnije«, koju će izvesti studenti i srednjoškolci.


Predstava »The Six Sisters« autora Ivana Verunice premijerno je izvedena 2014. godine, kada je u T-objektu bivšeg industrijskog kompleksa »Rikard Benčić« prikazana priča o šest (polu)sestara koje tragaju za boljim životom nakon smrti zajedničkog oca. Dijelom inspirirana Čehovljevom dramom »Tri sestre«, a dijelom političkim previranjima devedesetih, radnja predstave, prema najavi, prikazuje glavne junakinje u odluci da napuste svoj zajednički dom te spas potraže u stranim muškarcima, međunarodnim investitorima koji su im došli na vrata. Iako svaka od sestara vjeruje da je pronašla najbolje rješenje za sebe i iako svaku od njih veseli ideja da će uspjeti »pobijediti« ostale u igri života, razvoj priče otkriva bolnu istinu – bježeći od svoje prošlosti i srljajući u budućnost, svaka će sestra prvenstveno izgubiti sebe.


Polazeći od originalnog teksta na engleskom jeziku, uz hrvatske titlove te uz novi ansambl i novu režiju, TRY theatre riječkoj publici želi ponuditi kritičan i alegorijski pogled na posljednje godine jedne bivše države na Balkanu, i to kroz oči mladih ljudi koji su svi rođeni u novom demokratskom društvu.




Uloge tumače Emanuel Ćehić, Lena Jakšić, Hana Klapan, Marul Lerga, Matea Madunić, Luciano Marchesi, Luka Matošević, Lisa Mihelec, Dora Neznanović, Lara Neznanović, Bruna Pleše, Mihovil Poropat, Vedrana Sabljić i Luka Šoškić, a režiju potpisuju Enea Dessardo i Lisa Mihelec.