Projekt Karla Hubaka

“Hoću ljubav, a ljubavi nema – Ana Karenjina” u Zagrebačkom plesnom centru

Kim Cuculić

SCreenshot

SCreenshot

Bit će izveden danas u 20 sati u ZPC-u. Riječ je o cross-genre kazališnoj predstavi za dvoje izvođača, koja pred publikom nastaje kao plesna predstava, klavirski koncert i kvazi stand-up ispovijest, inspirirana velikim romanom Lava Tolstoja



ZAGREB – »Hoću ljubav, a ljubavi nema – Ana Karenjina« u Zagrebačkom plesnom centru nesvakidašnji je autorski projekt umjetnika Karla Hubaka koji na sceni sjedinjuje suvremeni ples, klasičnu glazbu, techno i stand-up. Bit će izveden danas u 20 sati u ZPC-u. Riječ je o cross-genre kazališnoj predstavi za dvoje izvođača, koja pred publikom nastaje kao plesna predstava, klavirski koncert i kvazi stand-up ispovijest, inspirirana velikim romanom Lava Tolstoja.



Odgovarajući na ideje iz Tolstojevog romana, autor kao pijanist u predstavi interpretira i odabranu glazbu Rahmanjinova, a na njegov se nastup plesom i pokretom dijaloški referira koreografkinja plesačica uz zvukove jazza ili techno-glazbe. Autor u predstavi kombinira dva »ozbiljna« žanra – suvremeni ples i klasični koncert, s jednim »lakim« žanrom kao što je stand-up.