Marta Rak

Riječka umjetnica s njemačkom adresom stiže u Exportdrvo s predstavom “Aproprijacije: teritorij”

Ervin Pavleković

Projekt je iniciran stipendijom Bayern Innovativa: Junge Kunst und Neue Wege, a podržao ga je i Grad Rijeka



RIJEKA – Riječka umjetnica s njemačkom adresom, Marta Rak, predstavit će se domaćoj publici 27. i 28. listopada u prostoru Exportdrva u 20.30 svojim prvim autorskim projektom »Aproprijacije: teritorij« kojim propituje načine na koje se doživljaj vlastite stvarnosti isprepliće s odnosom prema teritoriju, bilo onom fizičkom, metaforičkom, kao i granicama kao sastavnog dijela tog teritorija.


U ovom multidisciplinarnom i multimedijskom projektu, čija izvedba kombinira ples i film kao sastavni oblik komunikacije s publikom, publika je izložena dinamičnom odnosu između samog performansa i projekcija kao digitalnih reprezentacija različitih koncepata pripadanja i poistovjećivanja s teritorijem.


»Aproprijacije« imaju još jednu ulogu kako bi dokazale neodvojivost doživljaja i teritorija; one su projekt u začetku u kojemu će postojeće filmske scene u sebe prisvojiti nove, »aproprirane« scene snimljene tijekom izvedbi same predstave, pa će svaka sljedeća verzija predstave postati originalna verzija filma u nastajanju.




Projekt je iniciran stipendijom Bayern Innovativa: Junge Kunst und Neue Wege, a podržao ga je i Grad Rijeka.