Stota izvedba

“Realist” Matka Raguža: Hit-predstava koja osvaja srca publike

Ervin Pavleković

Prizor iz predstave »Realisti« / Foto TEATAR EXIT

Prizor iz predstave »Realisti« / Foto TEATAR EXIT

Od premijerne izvedbe u ožujku 2022. godine Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić i Fabijan Komljenović svojom su iskrenošću, duhovitošću, zaigranošću i energijom osvojili srca publike i kritike



 


ZAGREB  Hit-predstava Matka Raguža nastala prema tekstu Jure Karasa, »Realisti«, imat će sutra veliku, stotu izvedbu u Teatru EXIT. Od premijerne izvedbe u ožujku 2022. godine Domagoj Ivanković, Nika Ivančić, Nikola Nedić, Rok Juričić i Fabijan Komljenović svojom su iskrenošću, duhovitošću, zaigranošću i energijom osvojili srca publike i kritike, kao i niz nagrada na kazališnim festivalima diljem Republike Hrvatske i regije, uključujući Nagradu hrvatskog glumišta.


Diskriminacija, predrasude, neprilagođenost, narušeni raznovrsni međuljudski odnosi. Realisti nam kroz smijeh govore o kaotičnoj realnosti i apsurdnostima vremena u kojem živimo u maniri kabareta kroz parodiju i glazbene komentare.




Brojni su novinari i kazališni kritičari napisali pozitivne osvrte na predstavu koja i dalje puni gledališta, od Bojane Radović, Gee Vlahović, Alme Premerl Zoko, Tomislava Kureleca, Tihane Papac, Tomislava Čadeža, Mladena Radića, Magdalene Mrčele, Patrika Grgureca, no i Nataše Govedić koja je u povodu premijernoga prikazivanja predstave napisala za naš list da je Zagreb »gladan cabareta«, a »Raguž je redateljski svakako okupio sposobne i školovane mlade glumce iz različitih sveučilišnih (osječkih, zagrebačkih i riječkih) krugova, time još jednom – dosljedno svojoj tridesetogodišnjoj praksi – podržao i projekt glumca kao Dvorske Lude, a ne glumca kao sapuničara, televizijskog zabavljača, selebritija, manekena, poduzetnika u kulturi«, piše Govedić.