Tony Awards

Radcliffe, Strong i Paulson osvojili svoje prve Tonyje za izvrsnost u kazalištu

Hina

Reuters

Reuters

Radcliffe je svog prvog Tonyja osvojio za najboljeg sporednog glumca mjuzikla za ulogu u "Merrily We Roll Along"Daniel Radcliffe, Jeremy Strong i Sarah Paulson osvojili su svoju prvu nagradu Tony za izvrsnost u kazalištu, dok je Dede Ayite postala prva crnkinja koja je ovu nagradu osvojila za najbolju kostimografiju predstave.


Radcliffe, britanska zvijezda koja se proslavila ulogom Harryja Pottera, svog prvog Tonyja osvojio je za najboljeg sporednog glumca mjuzikla za ulogu u “Merrily We Roll Along” te je pokojnom Stephenu Sondheimu zahvalio “za pisanje ove nevjerojatne serije”, čije je pjesme opisao kao “dar za pjevanje svake večeri”.


A upravo je i “Merrily We Roll Along” osvojio nagradu za najbolju obnovu mjuzikla, a Jonathan Groff je za ulogu u tom mjuziklu osvojio Tonyja za najboljeg glavnog glumca u mjuziklu. Tonyja za najbolju glavnu glumicu u mjuziklu za ulogu u “Hell’s Kitchen” osvojila je Maleah Joi Moon, a za najbolju sporednu glumicu u mjuziklu Kecia Lewis-Ewans, također za ulogu u “Hell’s Kitchen”.
“The Outsiders” je najbolji mjuzikl, dok je “Stereophonic” je osvojio nagradu za najbolju predstavu i najbolju režiju za Daniela Aukina.


Sarah Paulson i Jeremy Strong također su osvojili svoj prvi Tony.


Strong, zvijezda serije “Succession”, osvojio ga je za najboljeg glavnog glumca u predstavi zahvaljujući ulozi u drami Henrika Ibsena “Neprijatelj naroda”, a Paulson za najbolju glumicu za svoju izvedbu u obiteljskoj drami “Appropriate”. Will Brill najbolji je sporedni glumac u predstavi, nagradu je osvojio za ulogu u “Stereophonicu”, a Kara Young najbolja je sporedna glumica u predstavi zahvaljujući ulozi u “Purlie Victorious”.


Dede Ayite postala je prva crnkinja koja je osvojila Tonyja za najbolju kostimografiju predstave, a među ostalim vrijednim pobjednicima tu su i Shaina Taub, koja je nagrađena za najbolju knjigu mjuzikla “Suffs” i Justin Peck za najbolju koreografiju za plesni mjuzikl “Illinoise”.


Ceremonija dodjele ove prestižne nagrade, sedamdeset i sedme po redu, prvi se put u nedjelju po lokalnom vremenu održala u Lincolnovu centru u New Yorku.