Tužna vijest

Preminuo oblikovatelj svjetla Miljenko Bengez

Kim Cuculić

Miljenko Bengez

Miljenko Bengez

Miljenka Bengeza pamtit ćemo kao jednog od najboljih hrvatskih oblikovatelja svjetla, samozatajnog umjetnika koji sve što je radio, radio je sa srcem i predanošću«, ističu iz ULUPUH-a



ZAGREB – Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti obavijestila je da je iznenada preminuo ULUPUH-ov dugogodišnji član Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost, jedan od najboljih umjetnika iz područja oblikovanja svjetla – Miljenko Bengez Miljac.


Miljenko Bengez rođen je 1972. u Zagrebu gdje je završio osnovnu muzičku i srednju elektrotehničku školu.


Kazališni rad započinje 1988. godine kao plesač plesnog ansambla GK-a Komedija, a 1993. započinje s radom na rasvjeti u GK-a Komedija. Od 1995. godine radi u Teatru &TD kao majstor rasvjete. Od 2000. godine dobiva status oblikovatelja svjetla te postaje član ULUPUH-ove Sekcije za kazališnu i filmsku umjetnost.




U svojoj radnoj biografiji ima više od osamdeset light designa kazališnih predstava, dvanaest koncerata i oblikovanja svjetla za osamnaest likovnih izložbi.


Dobitnik je nagrade Marul za oblikovanje svjetla predstave »Božanska glad« na Marulovim danima 2004. godine.


»Miljenka Bengeza pamtit ćemo kao jednog od najboljih hrvatskih oblikovatelja svjetla, samozatajnog umjetnika koji sve što je radio, radio je sa srcem i predanošću«, ističu iz ULUPUH-a.