Stradao u prometu

Preminuo glumac osječkog HNK-a Aleksandar Bogdanović: ‘Aco je ljudina, divovska duša…’

Hina

Foto Pixsell

Foto Pixsell



OSIJEK Glumac osječkog Hrvatskog narodnog kazališta, 45-godišnji Aleksandar Bogdanović preminuo je u srijedu od posljedica prometne nesreće koja se dogodila 21. prosinca u Osijeku, potvrdili su u srijedu za Hinu u tom kazalištu.


Brojni prijatelji, kolegice i kolege opraštaju se od Bogdanovića na društvenim mrežama, a urednica kazališnih izdanja osječkog HNK-a, književnica Ivana Šojat napisala je kako je Bogdanović “velik Čovjek, izvanserijski glumac, ljudina, divovska duša”.


“On je moj prijatelj zbog kojeg se nadam da anđeli nebeski znaju tko im je došao i da će biti milosrdni, umilni. I prema njemu i prema onima, svima nama, koji si još ne možemo ni predočiti da Ace više nema, da više nije s nama”, napisala je Šojat.




Glumac Aleksandar Bogdanović rođen je u Osijeku 17. lipnja 1974., a Akademiju umjetnosti završio je u Novom Sadu, u klasi profesora Branka Pleše.


Uz brojne uloge u osječkom HNK-u te kazalištima u Puli, Zagrebu i drugim gradovima, nastupao je u filmovima i tv-serijama, poput “Most na kraju svijeta”, “Larin izbor”, “Novine” i “Novine 2”.


Bogdanović je teško ozlijeđen kad ga je na pješačkom prijelazu vozilom udario 22-godišnji vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće, ali ga je policija naknadno pronašla i uhitila.


Od siline udara Bogdanović je odbačen, pao je na kolnik i zadobio teške ozljede opasne po život zbog čega je zadržan na liječenju u osječkom KBC-u gdje je, uslijed težine ozljeda, preminuo.


Protiv 22-godišnjeg vozača, koji je vozilom upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, sudac istrage osječkog Županijskog suda, odredio je istražni zatvor.


Tužiteljstvo ga tereti da je, iako svjestan da je ozlijedio drugu osobu, udaljio vozilom s mjesta prometne nesreće ne obavijestivši o tome policiju.