Nagrade publike

Predstava “Enrico IV” u režiji Marca Lorenzija najbolja predstava riječke Talijanske drame

P. N.

Giuseppe Nicodemo, Serena Ferraiuolo, Annamaria Ghirardelli i Giulio Settimo / Foto HNK Ivana pl. Zajca

Giuseppe Nicodemo, Serena Ferraiuolo, Annamaria Ghirardelli i Giulio Settimo / Foto HNK Ivana pl. Zajca

Nagradu „Raniero Brumini“ za najbolje ostvarenu mušku ulogu dobio je Aleksandar Cvjetković za ulogu Henrika IV. u istoimenoj nagrađenoj predstavi



 


Predstava „Enrico IV“ / „Henrik IV.“ Luigija Pirandella u  režiji Marca Lorenzija najbolja je predstava ansambla Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2022./2023. Odlučila je tako publika koja je glasanjem za svoje favorite i na početku ove kazališne sezone donijela odluke o najboljim umjetničkim ostvarenjima u programu „Zajca“, a prve su, na večerašnjoj dodjeli, uručene nagrade publike za najbolja prošlosezonska ostvarenja u programu Talijanske drame.


Giuseppe Nicodemo, Serena Ferraiuolo, Giulio Settimo / Foto HNK Ivana pl. Zajca


Nagradu „Raniero Brumini“ za najbolje ostvarenu mušku ulogu dobio je Aleksandar Cvjetković za ulogu Henrika IV. u istoimenoj nagrađenoj predstavi, a Nagrada „Gianna Depoli“ za najbolje ostvarenu žensku odlukom publike pripala je Serreni Ferraiuolo za ulogu Angelice u predstavi „Bijesni Orlando“ što ju je prema adaptaciji Ariostova djela režirala Jazmín Sequeira.




Kroz dodjelu nagradu zabavno su i šarmantno publiku vodili ravnatelj Talijanske drame Giulio Settimo i glumac Giuseppe Nicodemo.
Nagrade publike za najbolja umjetnička ostvarenja u opernom i koncertnom programu bit će održana u ponedjeljak, 2. listopada u 19 sati, prije početka opere „Anna Bolena“.