Nedjelja na Ljetnoj

Poznati komičar stiže u Opatiju: Željko Pervan na planetu žena

Ivana Kocijan

Željko Pervan veseli se nastupu u Opatiji /Foto DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

Željko Pervan veseli se nastupu u Opatiji /Foto DAVOR PUKLAVEC/PIXSELL

U »verbalnom slikanju« pod nazivom »Željko Pervan na planetu žena« bit će riječi o muškom sazrijevanju kroz odnos sa ženama i prema ženama. Od početne netrpeljivosti, zbog različitih afiniteta u ranoj mladosti, do žudnje, servilnosti, gubitka sebe, gubitka vida, sluha, apetita..., otkrio nam je Pervan



RIJEKA  Željko Pervan ove će se nedjelje na opatijskoj Ljetnoj pozornici predstaviti »verbalnim slikanjem« pod nazivom »Željko Pervan na planetu žena«.


Poznati zagrebački komičar, glumac i scenarist, omiljeni hrvatski komičar, dijagnostičar i duhoviti kroničar političke i društvene zbilje, u tom će nastupu »progovoriti o obje žene u svom životu i svojim iskustvima s njima bez potrebe da bude korektan ili uplašen, jer više ga žene ne zanimaju«.


O čemu će biti riječi u showu »Željko Pervan na planetu žena«?




– Bit će riječi o muškom sazrijevanju kroz odnos sa ženama i prema ženama. Od početne netrpeljivosti, zbog različitih afiniteta u ranoj mladosti, do žudnje, servilnosti, gubitka sebe, gubitka vida, sluha, apetita…. Kroz nju gledaš sebe, da sam malo viši, da su mi plave oči a kosa gusta i crna, da mi je glava manja u odnosu na tijelo. U slučaju neuspjeha bacaš drvlje i kamenje na sebe, na sudbinu, na svoje ime čak, Željko kako to glupo zvuči, Denis hajde, ali Željko, Željkec, Žac… A sve poradi udivljenosti njome, njenim savršenstvom bez mane.


Odlične reakcije


Kako publika reagira? U čemu se ljudi najčešće prepoznaju?


– Za sada publika reagira srdačno i s odobravanjem. Naravno, mnogi se prepoznaju unutar opisanih situacija. Moj je zadatak da komuniciram s ljudima. Iz banalnosti izvađene stvari, uredne, malo gurnute u krajnost obično nalaze sustolnike. Govoriti ljudima o samo tebi zanimljivim pojavama nosi u sebi opasnost da ispadneš smiješan, a ne duhovit. Ne smiješ zaboraviti da je publika važna kao i ti sam. Postaješ ogorčeni, neshvaćeni umjetnik zaražen ambicijom.



Ulaznice su, po cijeni od 100 kuna, u prodaji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, na www.ticketshop.hr i na njihovim ovlaštenim prodajnim mjestima. Početak programa zakazan je za 21 sat.



Progovorit ćete o ženama u svome životu. Supruga, kćeri, unuke – tko je najvažnija žena u vašem životu?


– Sve su najvažnije, to je paradoks, čak i jezični. Majka te rodila, ženu voliš, djecu voliš. Kako koja ulazi u tvoj život, tako padaš na tablici važnosti. Uvijek si zadnji, naravno ako si pravi muškarac.


Kako, prema vašim iskustvima, biti blažen među ženama?


– Mislim, udovoljavati im. A ne postoji ništa ljepše od udovoljavanja ženama u orbiti. Potajno znaš da si superiorno biće, a ti im udovoljavaš. Prekrasan osjećaj. Jer osim žene Pierrea Curiea, mislim… Molim vas… Naša ljubav prema ženi najbolje je njeno oružje protiv nas.


Ljeto u Istri


Kažete da najviše volite nastup uživo i interakciju s publikom. Koliko upravo ta interakcija vodi do improvizacije?


– Mora biti improvizacija jer nisam upućen u to što će netko reći ili učiniti tako da nemam pripremljen tekst ili dobar odgovor. Mozgić mora raditi jako brzo da valjano odgovori, da bude na visini zadatka. Najteže je reagirati na gluposti, tada i najbolji ostaju bez teksta kao i publika kada je obrnuti slučaj.


Gdje ste sve nastupali ovog ljeta i gdje ćete još gostovati?


– Uistinu ne znam. Ja nisam vlasnik svojeg poslovnog života. Dok nisam bio uspješan, u poslu sam sam se opasivao i išao kud me bila volja. Sada me drugi opasuju i vode gdje i ne bih htio. Sjećam se Pule, kao kroz maglu, Rijeke, a dalje samo crno.


A kad je godišnji odmor u pitanju? Hoćete li ga provesti u svojoj kući u Istri ili negdje drugdje?


– Naravno, Istra. Što bi čovjek mogao i kamo, kada jednom okusi Istru. To je duboko osobno, intimno i ne možete nikome prenijeti ono što osjećate. Kuća nije moja, molim vas. Nemojte tako pred svima. Znate gdje živimo. Forši si trupi breka ćeš pasat drugu šetimanu poli mene z veturom – tako se reče.