Hrvatsko narodno kazalište

Podržana kandidatura Senke Bulić za intendanticu HNK u Varaždinu

Kim Cuculić, Hina



VARAŽDIN – Kazališna redateljica i glumica Senka Bulić mogla bi postati novom intendanticom Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, nakon što je Kazališno vijeće odlučilo podržati njezinu kandidaturu, potvrdio je predsjednik Vijeća Davor Matačić.


Program Senke Bulić na glasovanju je podržalo četvero od pet članova Kazališnog vijeća, rekao je Matačić za Hinu. Nakon što je dugogodišnja intendantica varaždinskog kazališta Jasna Jakovljević u studenome prošle godine podnijela ostavku, raspisan je natječaj za novoga intendanta na koji se, uz Bulić, javilo još četvero kandidata: Sofija Cingula, Vjeran Ježek, Vesna Kosec-Torjanac i Sandra Malenica.


»Bila su četiri glasa za Senku Bulić i jedan glas za Sofiju Cingulu, a pretpostavljam da je prevagnulo bogato iskustvo gospođe Bulić u upravljanju. Vodila je i svoj privatni teatar i jako uspješno teatar u Velikoj Gorici«, rekao je Matačić dodavši da su njezini rezultati impresionirali članove Kazališnog vijeća.




Osim toga, u njezinu programu za iduće mandatno razdoblje većina je članova Vijeća vidjela određenu kvalitetu, naglasio je Matačić.


»Taj će program sigurno potaknuti i unaprijediti rad i ugled HNK-a u Varaždinu«, zaključio je.


Kazališno vijeće HNK-a u Varaždinu predložit će varaždinskom Gradskom vijeću da na sljedećoj sjednici imenuje Senku Bulić intendanticom HNK-a te da taj prijedlog uputi ministrici kulture i medija Nini Obuljen Koržinek.


Kako javlja Glas Istre, pet je molbi pristiglo na natječaj za mjesto ravnatelja Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula. Među kandidatima nije dosadašnja ravnateljica Gordana Jeromela Kaić, te time prestaje njezino 16-godišnje ravnanje ovom kazališnom kućom, odnosno niz od četiri uzastopna mandata. O izboru novog ravnatelja odlučivat će se 19. siječnja, a na natječaj su se javili rovinjski bariton Ronald Braus, redatelj Jasminko Balenović, plesna umjetnica Aleksandra Madsen (rođena Mišić), djelatnica u kulturi Daria Morosin i sadašnji umjetnički voditelj ovoga kazališta Luka Mihovilović.


Završen je i natječaj za ravnatelja Dramskog gradskog kazališta »Gavella«: Dražen Ferenčina vjerojatno ostaje na čelu toga zagrebačkog teatra još četiri godine ako njegov izbor potvrdi Gradska skupština na prvom sljedećem zasjedanju, piše Jutarnji list.