Na programu 16. i 18. rujna

Opera “Lennon” Ive Josipovića ponovno u zagrebačkom kazalištu

Hina

Josipović je priču smjestio u okvir opere od pet slika, uz veliki simfonijski orkestar i zbor, a skladao prema libretu Marine Biti



Opera “Lennon”, priča o ubojstvu koje je uzdrmalo svijet, a koju je skladao bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović, ponovno je na repertoaru Hrvatskoga narodnog kazališta, gdje će se izvoditi 16. i 18. rujna.


“Lennon”, priča s nadrealističkim komponentama o ubojstvu Johna Lennona, uključuje ljude koji su zauzimali važna mjesta u njegovu životu, te lik ubojice specifična psihološka profila i pokušava odgovoriti na pitanje zašto se obožavatelj prometnuo u ubojicu čovjeka kojega je obožavao.


Josipović je priču smjestio u okvir opere od pet slika, uz veliki simfonijski orkestar i zbor, a skladao prema libretu Marine Biti.




Režirala ju je Marina Pejnović, Johna Lennona utjelovljuje Domagoj Dorotić, Yoko Ono Lennon je Marija Kuhar Šoša, Ozren Bilušić pjeva Marka Chapmana, a May Fung Yee Pang je Dubravka Šeparović Mušović.


Kostimografiju potpisuje Zdravka Ivandija Kirgin, Ivan Lušičić Liik zadužen je za scenografiju, Barbara Novković Novak za koreografiju i scenski pokret, oblikovanje svjetla Elvis Butković, dok je asistent režije Patrik Sečen.