Neki članovi ispričali svoj izostanak

Odgođeno održavanje sjednice Kazališnog vijeća zbog nedostatka kvoruma

Davor Mandić

Predsjednik Kazališnog vijeća Zvonimir Peranić / ARHIVA NL

Predsjednik Kazališnog vijeća Zvonimir Peranić / ARHIVA NL

Budući da na sjednici ne može biti prisutno više od polovice ukupnog broja članova Vijeća, odnosno najmanje tri člana Vijeća, ista se ne može održati kako je predviđeno 7. rujna 2022. u 15:30 sati - rekao je Peranić



 


RIJEKA – Trideset osma sjednica Kazališnog vijeća Hrvatskog narodnog kazališta Ivana pl. Zajca, koja je trebala biti održana danas, 7. rujna, nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na toj je sjednici intendant Marin Blažević trebao pokušati osporiti neke (ili sve) inkriminirajuće navode Kazališnog vijeća, koji su doveli do zahtjeva za opozivom intendanta prije kraja njegova mandata.


Predsjednik Kazališnog vijeća Zvonimir Peranić kratko nam je potvrdio da sjednica nije održana. Njegovu izjavu prenosimo u cijelosti.




– Neki članovi Kazališnog vijeća ispričali su svoj izostanak s 38. sjednice. Budući da na sjednici ne može biti prisutno više od polovice ukupnog broja članova Vijeća, odnosno najmanje tri člana Vijeća, ista se ne može održati kako je predviđeno 7. rujna 2022. u 15:30 sati – rekao je Peranić, ne preciziravši hoće li i kada biti zakazan novi termin 38. sjednice.


Podsjetimo, sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke, na kojoj bi se trebalo odlučivati o sudbini intendanta Marina Blaževića, zakazana je za 22. rujna ove godine.


  Kazališno vijeće »Zajca« bez kvoruma / ARHIVA NL

Kazališno vijeće »Zajca« bez kvoruma / ARHIVA NL