KUC Kalvarija

O teatru i predstavama: Stiže diplomska predstava polaznika škole glume Ri Teatra

Davor Mandić

Kako se kaže u najavi iz Ri Teatra, riječ je o predstavi koja je istovremeno i edukativna i kazališna, a duhovitost se servira uz zanimljivosti iz svijeta kazališta



RIJEKA – Trideset osma generacija škole glume Ri Teatra izvodit će svoju diplomsku predstavu »Teatar i mi u njemu« u KUC-u Kalvariji svaki dan od četvrtka, 14. siječnja do nedjelje, 17. siječnja u 20 sati. Pritom 14. i 16. siječnja igra prva, a 15. i 17. siječnja druga grupa polaznika škole, koji su svoju predstavu našli u tekstu Jasena Boke »Kazališni sat«.


Kako se kaže u najavi iz Ri Teatra, riječ je o predstavi koja je istovremeno i edukativna i kazališna, a duhovitost se servira uz zanimljivosti iz svijeta kazališta.


– Proces nastanka kazališne predstave gledatelju je zapravo misterij. Što se događa u mjesec ili dva prije nego publika sjedne u kazališnu dvoranu kako bi gledala gotovu predstavu gledateljima je nepoznato, stoga će ova predstava pokušati razotkriti te »male tajne« – kaže se u najavi predstave koju režira Bojan Lakoš.




U prvoj grupi sudjeluju: Edi Kačarik, Nenad Kuljanin, Kristijan Škoda, Petra Nakić-Alfirević, Nika Maršić, Vid Vicić i Ivan Majkić, a u drugoj su grupi: Galja Milošević, Renato Turković, Jan Kukić, Sara Grgorinić, Luisa Mudrić, Florijan Odicki i Ivan Majkić.