Festival malih scena u Rijeci

Najbolja predstava “Putovanje izgubljenih”, Dadi Ćosiću nagrada “Mediteran” Novog lista

Kim Cuculić

Scena iz predstave "Putovanje izgubljenih"

Scena iz predstave "Putovanje izgubljenih"

Nagrada Anđelko Štimac za najbolju režiju pripala je Januszu Kici za "Putovanje izgubljenih".  Nagradu Veljko Maričić za najbolju mušku ulogu ravnopravno dijele: Dragan Mićanović za ulogu Ljube u predstavi "Vrat od stakla" JDP-a i Dado Ćosić za ulogu Ratka u predstavi "Huddersfield" Zagrebačkog kazališta mladih



RIJEKA  Proglašenjem nagrada danas je završio 26. Međunarodni festival malih scena u Rijeci, koji je trajao od 2. do 9. svibnja.


Prikazano je osam predstava iz Hrvatske, Srbije, Austrije i Bugarske. Festivalski žiri koji je ove godine radio u sastavu: Marija Sekelez, glumica iz Zagreba; Doris Šarić Kukuljica, glumica iz Zagreba i Svetlana Bojković, glumica iz Beograda, Nagradu Veljko Maričić za najbolju predstavu u cjelini dodijelio je predstavi “Putovanje izgubljenih” u režiji Janusza Kice i produkciji Teatra in der Josefstadt iz Beča. 



Putovanje izgubljenih – 4,86Vrat od stakla – 4,63Huddersfield – 4,59Balkanski špijun – 4,42Sudnji dan – 4,20Susret – 4,32Luda trava – 4,23Šest likova traži autora – 4,08




Nagrada Anđelko Štimac za najbolju režiju pripala je Januszu Kici za “Putovanje izgubljenih”.  Nagradu Veljko Maričić za najbolju mušku ulogu ravnopravno dijele: Dragan Mićanović za ulogu Ljube u predstavi “Vrat od stakla” JDP-a i Dado Ćosić za ulogu Ratka u predstavi “Huddersfield” Zagrebačkog kazališta mladih.


Nagradu “Veljko Maričić” za najbolju žensku ulogu ravnoparvno dijele: Linda Begonja za ulogu Pastorke u predstavi “Šest likova traži autora” Satiričkog kazališta Kerempuh i Nela Mihajlović za ulogu Danice Čvorović u predstavi “Balkanski špijun” Narodnog pozorište u Beogradu.


Nagradu Veljko Maričić za najboljeg mladoga glumca dobio je Mateo Videk za ulogu Ivana u predstavi “Huddersfield” ZKM-a. Nagrada Veljko Maričić za najbolju epizodnu ulogu dodijeljena je Vesni Trivalić za ulogu Svetlane u predstavi “Vrat od stakla” JDP-a.


Nagrada Darko Gašparović za najbolju dramaturgiju dodjeljuje se Tomislavu Zajecu za dramaturgiju predstave “Huddersfield”. Nagradu Dorian Sokolić za najbolju scenografiju osvojio je Walter Vogelweider za scenografiju predstave “Putovanje izgubljenih”.


Nagradu Ružica Nenadović Sokolić za najbolju kostimografiju dobio je Alfred Mayerhofer za predstavu “Putovanje izgubljenih”. Nagrada “Veljko Maričić” za najbolji dizajn svjetla nije dodijeljena.Nagrada publike Dalibor Foretić s prosječnom ocjenom 4,86 osvojila je predstava “Putovanje izgubljenih”.


Nagradu za najbolju glazbu dobio je Matthias Jakisic za predstavu “Putovanje izgubljenih”. 


 


Žiri Novog lista, koji su činili Kim Cuculić, Ivana Kocijan i Davor Mandić, dodijelio je nagradu Mediteran glumcu Dadi Ćosiću za ulogu Raca u predstavi “Huddersfield” Zagrebačkog kazališta mladih.