HNK »ZAJC«

Nagrade publike”Zajca”: Najbolja predstava u cjelini – »Sunset Boulevard«

Kim Cuculić

foto: HNK Zajc

foto: HNK Zajc

Nagrada »Andreja Blagojević« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u programu Hrvatske drame pripala je Tanji Smoje za ulogu Nje u predstavi »Leica format« te ulogu Beatrice u predstavi »Michelangelo«. Nagradu »Galiano Pahor« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u programu Hrvatske drame dobio je Edi Ćelić za ulogu Regoča u predstavi »Regoč« te za ulogu Ludwiga Jakoba Fritza u predstavi »Leica format«.



RIJEKA – U HNK-u Ivana pl. Zajca dodijeljene su nagrade publike za najbolja umjetnička ostvarenja »Zajca« u kazališnoj sezoni 2018./2019. Nagrada »Đuro Rošić« za najbolju predstavu u cjelini (Hrvatske i Talijanske drame, Opere i Baleta) pripala je naslovu »Sunset Boulevard« Andrewa Lloyda Webbera prema filmu Billyja Wildera, u režiji Renate Carole Gatice, pod dirigentskim vodstvom Igora Vlajnića i u koreografiji Tihane Strmečki.


Nagradu »Zlata Nikolić« za najbolju dramsku predstavu u cjelini u programu Hrvatske drame dobila je »Leica format« Daše Drndić u adaptaciji i dramaturgiji Gorana Ferčeca i u režiji Franke Perković.


Nagrada »Andreja Blagojević« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u programu Hrvatske drame pripala je Tanji Smoje za ulogu Nje u predstavi »Leica format« te ulogu Beatrice u predstavi »Michelangelo«.




Nagradu »Galiano Pahor« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u programu Hrvatske drame dobio je Edi Ćelić za ulogu Regoča u predstavi »Regoč« te za ulogu Ludwiga Jakoba Fritza u predstavi »Leica format«.


Nagrada »Boris Papandopulo« za najbolju opernu predstavu u cjelini pripala je »Nikoli Šubiću Zrinjskom« Ivana pl. Zajca, pod dirigentskim vodstvom Villea Matvejeffa i u režiji Dore Ruždjak Podolski.


Nagradu »Štefanija Lenković« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u opernom programu dobila je Kristina Kolar za ulogu Eve u operi »Nikola Šubić Zrinjski« te za ulogu Norme u obnovi operne predstave »Norma«.


Nagrada »Milan Pichler« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u opernom programu dodijeljena je Dariju Bercichu za ulogu Figara u operi »Figarov pir«.


Nagrada »Boris Papandopulo« za najbolju baletnu predstavu u cjelini pripala je naslovu »4 BOLERA« na glazbu Ravela-Laboša, Chopina, Saint-Saënsa i Ravela, u koreografijama Maše Kolar, Kristiana Levera, Shote Inoue i Andonisa Foniadakisa.


Nagradu »Olga Orlova« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u baletnom programu dobila je Laura Orlić za ulogu Pimpinelle u predstavi »Pulcinella« te uloge u predstavama »4 bolera« i »Serenada-Allegro«.


Nagradu »Joža Komljenović« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u baletnom programu dobio je Michele Pastorini za ulogu Apolona u predstavi »Apolon« te za uloge u predstavama »Serenada-Allegro« i »4 bolera«.


foto: HNK Zajc


foto: HNK Zajc



Nagrada »Giulio Marini« za najbolju predstavu u cjelini u programu Talijanske drame pripala je naslovu »Effetto farfalla/Efekt leptira« Chiare Boscaro i Marca Di Stefana, u režiji Marca Di Stefana.


Nagrada »Gianna Depoli« za najbolje ostvarenu žensku ulogu u programu Talijanske drame pripala je Leonori Surian Popov za ulogu Naratora u predstavi »Efekt leptira«.


Nagradu »Raniero Brumini« za najbolje ostvarenu mušku ulogu u programu Talijanske drame dobio je Mirko Soldano za ulogu Šefa u predstavi »Pituri nemaju sjećanja«.


Nagrada »Slavko Šestak« za najbolju ulogu u mjuziklu dodijeljena je Leonori Surian Popov za ulogu Norme Desmond u mjuziklu »Sunset Boulevard«.


Nagrada »Sarah Bernhardt« za najbolje ostvarenje gostujućeg umjetnika pripala je Eleni Brumini za ulogu Betty Schaefer u mjuziklu »Sunset Boulevard«.


Nagradu »Lovro pl. Matačić« za najbolji koncert dobio je program »Finale koncertne sezone: Rahmanjinov, Čajkovski« pod ravnanjem Yordana Kamdzhalova (solist na klaviru: Michail Lifits).