Proglašenje

Na Malom Maruliću nagrade i za riječko “Srce veće od mene samog”

Kim Cuculić

Foto Petar Fabijan

Foto Petar Fabijan



SPLIT – Stručni žiri 15. Malog Marulića radio je u sastavu Saša Božić, redatelj; Magdalena Mrčela, spisateljica, novinarka, prof. hrvatskog jezika i književnosti i Ivo Perkušić, glumac i ravnatelj Gradskog kazališta mladih Split. Njihovom odlukom nagradu za najbolju predstavu u cjelini dobilo je »Caffe Kraljevstvo« Kazališta lutaka Zadar.


Nagrada za najbolji tekst pripala je Siniši Novkoviću za tekst predstave »Slonić Dištonić« Gradskog kazališta lutaka Split. Nagradu za najbolju režiju dobila je Anica Tomić za predstavu »Mala Frida« Gradskog kazališta »Žar ptica« iz Zagreba. Nagrade za najbolje glumačko ostvarenje pripale su Domagoju Ivankoviću za ulogu Oca u predstavi »Mala Frida« te Tamari Kučinović za ulogu Tvora u predstavi »Srce veće od mene samog« Gradskog kazališta lutaka Rijeka.


Nagradu »Zdenka Mišura« za najveći kazališni izazov dobila je predstava »Aut« u produkciji Kazališta »Mala scena« iz Zagreba. Žiri je dodijelio i tri posebne nagrade za izuzetna umjetnička ostvarenja: nagradu za jedinstvo glumačke igre Ireni Bausović Tomljanović i Dominiku Karakašiću, ansamblu predstave »Caffe Kraljevstvo« Kazališta lutaka Zadar.




Nagrada za umjetnički doseg u spoju lutkarstva, kazališta objekta i dramske igre pripala je autorskom timu i ansamblu predstave »Slonić Dištonić« Gradskog kazališta lutaka Split. Nagradu za inovativnost scenskog jezika dobio je autorski tim i ansambl predstave »Srce veće od mene samog« Gradskog kazališta lutaka Rijeka. Svoju nagradu za najbolju predstavu dodijelio je i dječji žiri, a prema njihovom sudu također je najbolja predstava »Caffe Kraljevstvo’’ Vanje Jovanovića i Patrika Gregureca u produkciji Kazališta lutaka Zadar.