Varaždin

Na 14. Tjednu smijeha Kerekesh Teatra više od 16.600 gledatelja

Hina

Jan Kerekeš / Foto kerekesh-teatar.hr

Jan Kerekeš / Foto kerekesh-teatar.hr

Kao i svake godine, osim Kerekesh Teatra nastupilo je nekoliko gostujućih prijateljskih kazališta iz Hrvatske i inozemstva, a 'Najjači smehek' - nagradu publike za najbolju gostujuću predstavu, osvojio je bosanskohercegovački ALT Teatar za predstavu 'Dame biraju'



Rekordnih više od 16.600 posjetitelja gledalo je predstave 14. Tjedna smijeha Kerekesh Teatra koji je u nedjelju završio u Varaždinu jubilarnom 1350. izvedbom predstave ‘Dimnjačar’ te proglašenjem najbolje gostujuće predstave i najboljih radova 7. izložbe karikatura.


U deset dana Tjedna smijeha igrano je 60 predstava u gradovima i općinama diljem Varaždinske županije te jedna u Strahonincu, u susjednoj Međimurskoj županiji, a s više od 16.600 gledatelja oboren je rekord iz 2019. godine kad je predstave vidjelo 13.300 gledatelja.


Kao i svake godine, osim Kerekesh Teatra nastupilo je nekoliko gostujućih prijateljskih kazališta iz Hrvatske i inozemstva, a ‘Najjači smehek’ – nagradu publike za najbolju gostujuću predstavu, osvojio je bosanskohercegovački ALT Teatar za predstavu ‘Dame biraju’.




Umjetnički voditelj Kerekesh Teatra Jan Kerekeš zadovoljan je posjećenošću, ali i festivalom općenito.


„Bilo je jako naporno, ali nema u Hrvatskoj niti tehničke ni glumačke ni organizacijske ekipe koja to radi na ovaj način. Svojim smo predstavama proputovali cijelu Hrvatsku, ali s ovakvom pedantnom organizacijom još se nismo susreli”, rekao je Kerekeš Hini.


Tijekom 14. Tjedna smijeha upriličena je i tradicionalna, 7. izložba karikatura pod nazivom ‘Smijeh bez granica’, postavljena u foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu u kojem su igrane sve ‘varaždinske’ predstave. Dobitnici nagrada isti su kao i lani – najboljom portretnom karikaturom publika je proglasila onu Damira Novaka iz Malog Mihaljevca, a za najbolju geg karikaturu nagradu je dobio Dragutin Kovačević Dado iz Zagreba.


Kerekesh Teatar već je spreman za jubilarni 15. Tjedan smijeha. „Potrudit ćemo se da sve bude još bolje i još veće”, kazao je Hini Jan Kerekeš.