Premijera mjuzikl-priče

Leonora Surian Popov proslavila 20. jubilej: Dašak Broadwaya u “Zajcu”

Kim Cuculić

Snimila Ana KRIŽANEC

Snimila Ana KRIŽANEC

Priča umjetnički svestrane Leonore Surian Popov odvela je publiku na glazbeno putovanje kroz uspješnice iz najpoznatijih mjuzikala kao što su "Evita", Poljubi me, Kato", "Sunset Boulevard", "Chicago", "Cabaret", "Alladin", "Jadnici", "Producenti", "New York, New, York", "Mamma mia", "Jalta Jalta" i drugih

RIJEKA – Premijernom izvedbom mjuzikl-priče “A ritmo di Broadway/U ritmu Broadwaya” prvakinja riječkog kazališta Leonora Surian Popov proslavila je u HNK-u Ivana pl. Zajca 20. obljetnicu svojeg umjetničkog rada. Glazbena večer donijela je na pozornicu “Zajca” dašak Broadwaya, omiljene i svima poznate melodije. Priča umjetnički svestrane Leonore Surian Popov odvela je publiku na glazbeno putovanje kroz uspješnice iz najpoznatijih mjuzikala kao što su “Evita”, Poljubi me, Kato”, “Sunset Boulevard”, “Chicago”, “Cabaret”, “Alladin”, “Jadnici”, “Producenti”, “New York, New, York”, “Mamma mia”, “Jalta Jalta” i drugih.

Foto galerija: Leonora Surian Popov u Zajcu Foto: Ana Križanec


Našoj poznatoj i višestruko nagrađivanoj glumici i glazbenoj umjetnici Leonori Surian Popov prigodom njezinog jubileja pridružili su se i gosti – glumac i njezin česti scenski partner Mirko Soldano, mlada pjevačica Kim Verson, potom njezina braća Giorgio i Stefano Surian te kćerkice Elena i Emily. Ova glazbena večer je koprodukcija HNK-a Ivana pl. Zajca i B Glad produkcije. Redateljica i koreografkinja je Tihana Strmečki, tekst su napisali Igor Weidlich i Giuseppe Nicodemo, a ravnao je Filip Gjud. Scenograf je Ivan Botički, a haljinu i kostime potpisuju Katarina Baban i Angela Runje.
Jedna od rijetkih umjetnica koje na ovim prostorima mogu iznijeti najzahtjevnije i najdivnije melodije najvećih svjetskih mjuzikala, članica Talijanske drame HNK-a Ivana pl. Zajca u Rijeci koja redovno glumi i u predstavama Hrvatske drame, Leonora Surian Popov neke od svojih najzapaženijih uloga ostvarila je upravo u mjuziklima, od Nine Filipovne u mjuziklu “Jalta, Jalta” do Norme Desmond u “Sunset Boulevardu” koja joj je donijela i Nagradu hrvatskog glumišta.