Lipanjski program

Kalvarija pod zvijezdama: Čeka nas još jedno ljetno urnebesnog smijeha na riječkoj Kalvariji

Kim Cuculić

Foto Tena Ružić

Foto Tena Ružić



RIJEKA – Ri Teatar najavljuje lipanjski program Kalvarije pod zvijezdama, četvrtog ljetnog festivala smijeha. Festival 10. lipnja otvara premijera diplomske predstave 41. škole glume »Umri muški« u režiji Bojana Lakoša, a glume Robert Lisac, Mario Kusijanović, Sanjin Janjatović, Rebeka Katanić, Filip Sočan, Andrej Gregorin i Dario Butković. Zatim su na programu svečane obnove predstava »Nepozvani ghost« i »Seronje«, a premijerno će biti izvedena predstava »Ako nećeš ti, hoće njih tri«. Na programu je i »Stand up show«.


»Nepozvani ghost« je hvaljena komedija s elementima drame. Autor i redatelj je Dragana Stojanović, a igraju Mislav Niessner, Marija Kučan, Hana Vrbanić, Dragan Simić i Jasna Jeličić. Komedija »Seronje« satira je na aktualnu situaciju. Radnja predstave događa se u jednom našem neimenovanom nacionalnom teatru gdje se sprema velika premijera. U komičnoj suigri tri glumca Ri Teatra utjelovili su po nekoliko likova – Tomislav Vičević, Josip Medaković i Frano Barunčić.


Premijera predstave »Ako nećeš ti, hoće njih tri« je 30. lipnja. Odmaralište »Oaza« na malom otoku na Jadranu pravo je mjesto za otpuštanje stresa te za povratak prirodi i zdravom životu. Tako se barem reklamira preko Crnog jajeta. Vlasnik odmarališta je naizgled fini gospodin koji ima neke svoje male tajne, a tu je i nadobudna zaposlenica, alternativka, koja dodir s prirodom shvaća vrlo ozbiljno, ponekad i preozbiljno…, ukratko je sadržaj ove predstave prepune komičnih situacija. Glumačku ekipu čine već iskusni glumci Marina Deželjin, Jasna Jeličić, Helena Miočić Mandić i Igor Kondić. Režiju potpisuje cijeli glumački ansambl, a autor je Donato Jurković.




Sve predstave počinju u 21 sat na ljetnoj terasi Kalvarije, a u slučaju kiše predstava se otkazuje.