Praizvedba u zagrebačkom kazalištu

Ivo Josipović zadovoljan izvedbom “Lennona”, pohvalio cijeli ansambl

Hina

Foto Josip Mišković

Foto Josip Mišković

Partitura nije lagana, vrhunski su je izveli, a vidjeli smo, i publika je bila rekao bih jako zadovoljna s izvedbom. Nadam se da ćemo je imati prilike opet čuti", rekao je Josipović



Opera “Lennon” Ive Josipovića, po libretu Marine Biti i pod ravnanjem maestra Ivana Josipa Skendera, praizvedena je u subotu navečer u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, čime je ujedno svečano zatvoren i ovogodišnji Muzički biennale Zagreb.


Praizvedbi su u prepunom gledalištu HNK nazočili i predsjednik Republike Zoran Milanović, bivši predsjednici Kolinda Grabar Kitarović i Stjepan Mesić, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek i brojni predstavnici političkog i društvenog života.


U kratkoj izjavi za Hinu nakon predstave Josipović je, zadovoljan izvedbom, pohvalio cijeli ansambl. “Jako sam zadovoljan izvedbom, orkestar, zbor i solisti uložili su veliki trud. Partitura nije lagana, vrhunski su je izveli, a vidjeli smo, i publika je bila rekao bih jako zadovoljna s izvedbom. Nadam se da ćemo je imati prilike opet čuti”, rekao je.

Foto galerija: Premijera opere Ive Josipovića "Lennon" - uzvanici Foto: Josip Mišković