Predstava 'Ručni rad'

Crna komedija o žensko-muškim odnosima

Kim Cuculić

Krasička kazališna družina najčešće izvodi predstave na čakavštini, no povremeno postavljaju i komade na hrvatskom književnom jeziku

Krasička kazališna družina najčešće izvodi predstave na čakavštini, no povremeno postavljaju i komade na hrvatskom književnom jezikuRIJEKA Predstava »Ručni rad« KUD-a »Primorka« iz Krasice gostovala je u riječkoj Filodrammatici na poziv Povjerenstva za ravnopravnost splova PGŽ-a.


Krasička kazališna družina najčešće izvodi predstave na čakavštini, no povremeno postavljaju i komade na hrvatskom književnom jeziku.


U te spada i »Ručni rad«, crnohumorna priča francuskog pisca Jeana-Claudea Danauda o položaju žena. Za predstavu KUD-a »Primorka« adaptaciju i režiju potpisuje Alisa Debelić, a tri ženska lika utjelovile su Karmen Mlacović, Elizabeta Striebl i Gordana Kovačević.
Radnja ove crne komedije odvija se na groblju, gdje se susreću Udovica (Mlacović), Tončica (Striebl) i Gđica Pasić (Kovačević). Tončica stiže s tajnovitim predmetom u košari, a tu počinje zaplet koji ima i elemente trilera.