HKD Sušak u ožujku

Umjetnik Lovro Artuković po prvi put izlaže u Rijeci

Davor Mandić



RIJEKA – Hrvatski kulturni dom na Sušaku u ožujku priprema raznolike programe. Na samom početku, od 2. do 13., bit će izložba Maje Flajsig, uz kuriranje Maje Gajić, »Oblici vremena i kronotopije«, novo izdanje platforme A4 koja svake godine odabire tandem sastavljen od mladog umjetnika i povjesničara umjetnosti te organizira izložbe u Splitu, Rijeci, Zagrebu i Osijeku.


Predstava Teatra Rugantino »Uvijek će nam ostati ljubav« na programu je za Dan žena, 8. marta. Jelena Miholjević i Dražen Čuček glume u ovoj nježnoj i, kako kaže najava: pomalo uznemirujućoj komediji o metamorfozama ljubavi.


Novi Artuković


Centralni događaj ožujka trebala bi biti izložba recentnih radova Lovre Artukovića »Usporavanje«. Prema najavi, omiljeni slikar i kritike i kolekcionara Lovro Artuković već godinama živi u Berlinu, rijetko izlaže te će mu ovo biti prvo predstavljanje u Rijeci. Izložba predstavlja 25 radova nastalih u razdoblju od 2015. do 2020. godine i podijeljena je u četiri sekcije: Zlatne folije i odrazi, Melankolija noćnih svjetla, Posjet ateljeu i Izlet.




Na kraju mjeseca, 27. ožujka, planiran je Dan otvorenih vrata HKD-a, a najava toga događaja kaže: »Na samom početku proljeća Hrvatski kulturni dom na Sušaku se provjetrava – otvara svoja vrata i zove posjetitelje da zavire u sve njegove inače skrivene kutke, nudi priliku da budu jedni od prvih koji će posredstvom tehnologije virtualne stvarnosti (VR) pogledati predstavu, a možda na kraju dana svi i zaplešemo…« Predstava o kojoj je riječ plesna je predstava »Babae« Joy Alpuerto Ritter.