Galerija "Fritzi"

U Lošinjskom muzeju izložba i performans “Pregažena” Georgette Yvette Ponté

Bojan Purić

Lošinjski je muzej najavio otvaranje izložbe i slikarsko-plesni performans autorice Georgette Yvette Ponté



MALI LOŠINJ – Za srijedu u 19 sati Lošinjski je muzej najavio otvaranje izložbe i slikarsko-plesni performans autorice Georgette Yvette Ponté. U matičnom objektu, galeriji »Fritzi« u Malom Lošinju, Francuskinja s adresom u Rijeci, predstavit će izložbu »Pregažena« o položaju žene u suvremenom društvu, pa su i na plakatu izložbe posljednja četiri slova naziva, »žena«, posebno istaknuta.


»Nadahnuta ljepotom i unutarnjom snagom žene autorica propituje poziciju i ulogu žene, umjetnice, majke, radnice, stvarateljice. Na velikim akrilnim platnima donosi čudesne i veoma impresivne ženske aktove kao serije zamamnih, klasičnih, senzualnih ženskih torza, istaknute erotičnosti, kao kritiku odnosa prema krhkom, no snažnom spolu žene.


Ova hvaljena izložba hommage je svim odvažnim, ponosnim, plemenitim, samostalnim, upornim, nesebičnim i znatiželjnim ženama. Djela žele potaknuti promatrača na razmišljanja i problematiziranje pitanja o svemu onome što ženu čini, na izložbi doslovno, u stvarnosti metaforički – pregaženom«, najavljuje Martinela Mužić, kustosica Lošinjskog muzeja. Izložba će posjetiteljima ostati dostupna do 15. travnja.