"Kompozicije"

U Galeriji Boyd izlaže poznati slikar, povjesničar umjetnosti i leksikograf Željko Čurčić

Kim Cuculić

Foto David KURTI / Foto Luigi

Foto David KURTI / Foto Luigi



VOLOSKO – Samostalna izložba našeg poznatog slikara, povjesničara umjetnosti i leksikografa mr. sci. Željka Čurčića održat će se u Galeriji Boyd (Opatija/Volosko, Ulica Andrije Štangera 41) od 15. veljače do 15. ožujka. Postav izložbe »Kompozicije« čine njegovi recentni radovi nastali u 2022. godini. Iza njegovih radova ovoga puta stala je renomirana likovna kritičarka Iva Körbler koja ističe:


»U najnovijim radovima Željko Čurčić funkcionira unutar dviju razina izražavanja: u akrilima su elementi likovne forme boja i gesta, bez jasno raspoznatljivih motiva, gdje slikar gusto ispunjava nizove slojeva slike, u dinamičnom kretanju prednjeg i dubinskih planova… Iz raskoši akrila, istovremeno na drugom polu apstraktnog spektra, nastaju crteži, radovi na papiru u kombiniranoj tehnici, koji su iznimno gestualno i kompozicijski pročišćeni i reducirani… «


Željko Čurčić rođen je 1955. u Zagrebu, gdje je nakon završenog studija povijesti umjetnosti i sociologije, te postdiplomskog studija iz informacijskih znanosti, radio do 2020. godine u LZ-u »Miroslav Krleža«. Do sada je imao više samostalnih izložbi (Zagreb, Rijeka, Beograd, Opatija, Kostrena). Član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika i Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske.




Izložba je otvorena radnim danom od 10 do 12 sati.