Izložba

ŠTO SU NAŠLI PIROTEHNIČARI „Pars pro toto-izložba u minskom polju“ od sutra u Zadru

Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

snimio Marin Smolčić

Domaćin izložbe „Pars pro toto-izložba u minskom polju“ bit će Arheološki muzej Zadar koji će ovu priredbu otvoriti u 12 sati. Publici će biti predstavljena 62 arheološka nalaza, a u uvodnom dijellu izložbe govorit će autorica dr.sc Tatjana Kolak, ravnateljica Muzeja Like Gospić.Tijekom dugogodišnjeg razminiranja pirotehničari su diljem like pronašli mnoštvo predmeta koji datiraju iz doturskih vremena.


Pronađeno oružje, uporabni i ukrasni predmeti svjedoče o tadašnjoj vrlo visokoj tehnološkoj kulturi Like. Zahvaljujući mnogim pirotehničarima i arheolozima Muzeja Like Gospić godine 2017. bili smo svjedoci izložbe održane u Gospiću gdje su bili izloženi predmeti pronađeni na području Like isključivo tijekom razminiranja. Ta se izložba sutra, 20. veljače seli u Zadar.


Domaćin izložbe „Pars pro toto-izložba u minskom polju“ bit će Arheološki muzej Zadar koji će ovu priredbu otvoriti u 12 sati. Publici će biti predstavljena 62 arheološka nalaza, a u uvodnom dijellu izložbe govorit će autorica dr.sc Tatjana Kolak, ravnateljica Muzeja Like Gospić.
Zadrani će ovu izložbu moći vidjeti do 24. ožjka.