Izložba u Kulturnom centru Infeld

Stars & Guitars: Djela Andyja Warhola i drugih poznatih pop-art umjetnika u Dobrinju

Kim Cuculić

S izložbe »Stars & Guitars«

S izložbe »Stars & Guitars«

Na izložbi je predstavljeno više od 120 slika, grafika i printova te 30 gitara, a među njima i gitara Fender Nocaster iz 50-ih godina



DOBRINJ  Do 30. rujna u Kulturnom centru Infeld u Dobrinju na otoku Krku bit će postavljena izložba »Stars & Guitars« koja spaja djela Andyja Warhola, Roya Lichtensteina, Keitha Haringa, Stevea Kaufmana, Mela Ramosa, Kikija Kogelnika i drugih poznatih pop-art umjetnika s rijetkim gitarama iz Zbirke Infeld.


Na izložbi je predstavljeno više od 120 slika, grafika i printova te 30 gitara, a među njima i gitara Fender Nocaster iz 50-ih godina.



Zbirka Infeld jedna je od najvećih privatnih umjetničkih zbirki u Austriji. Bečki poduzetnik Peter Infeld (1942.- 2009.) počeo je prikupljati umjetnine sredinom 1960-ih. Bečka škola fantastičnog realizma, naivna umjetnost iz Hrvatske, pop-art, budističke meditacijske slike s Tibeta i outsider art u fokusu su Zbirke Infeld. Kako bi djela učinio dostupnima široj javnosti, Peter Infeld izgradio je reprezentativne kulturne centre: 2000. godine u Halbturnu i 2001. u Dobrinju, na otoku Krku. Izložbu, pod etiketom Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture, organizira Zdenka Infeld, izvršna direktorica tvrtke Thomastik-Infeld GmbH iz Beča, a ulaz na izložbu je besplatan.