Izložba

Od utorka u Gradskoj galeriji Crikvenica “Algoritam praznine” Dubravke Kanjski

Robert Šimonović



CRIKVENICA – Izložba »Algoritam praznine«, autorice Dubravke Kanjski, bit će otvorena u Gradskoj galeriji Crikvenica u utorak s početkom u 19 sati. Izložbu će otvoriti povjesničarka umjetnosti Branka Arh, a moći će se razgledati sve do 15. travnja, svakim danom (osim nedjelje) između 10 i 13 te 17 i 20 sati.


Dubravka Kanjski likovnom se umjetnošću bavi više od 20 godina, a danas djeluje u statusu samostalne umjetnice (HZSU). Svoje dosadašnje likovno djelovanje predstavila je na 20 samostalnih i više od 90 skupnih i selektiranih izložbi u relevantnim galerijama diljem Hrvatske i inozemstva (Italija, SAD, Japan). Dobitnica je više likovnih nagrada i priznanja stručnih žirija – nagrada na 5. hrvatskom triennalu akvarela 2010. godine, počasna nagrada Grada Grožnjana za zajedničku kompoziciju 2002. godine, priznanja međunarodnih žirija na likovnim natječajima (Novigradsko plavetnilo 2005. godine, Ex tempore 2006. godine), pohvala stručnog žirija na natječaju IstrArt 2007. godine, na fotonatječajima »Županija u jednom danu« 2018. godine i »Krajolik moga kraja« 2021. godine, na međunarodnom likovnom natječaju Rijeka miniart 2018. i 2020. godine, a djela joj se nalaze u javnim fundusima i privatnim zbirkama.


Dubravka Kanjski bavi se i pedagoškim likovnim radom, članica je HDLU-a Rijeka i HZSU-a te živi i stvara u Crikvenici. Potvrdu svojih uvjerenja o nevidljivim metafizičkim poljima energije traži u likovnosti, ali i u znanosti. Svoje uvide, iskustva i spoznaje izražava u nastavcima: jednu likovnu cjelinu nadovezuje na drugu, na prethodne likovne korake nadograđuje nove, istu temu razvija na drukčiji način..