Kreativna industrija Europe

Izložba četvero umjetnika u Relativnoj galeriji

Davor Mandić

Screenshot

Screenshot

Četvero autora o kojima je riječ su: Lana Gržetić, Jelena Sitar Barbarić, Ivan Tomečak i Sanjin Bakotić, a kako kaže predsjednica KIE-a Dijana Lukić, svaki autor se publici predstavlja kroz kratku anegdotu o svom umjetničkom stvaralaštvu



RIJEKA  U organizaciji Kreativne industrije Europe izložba »4 autora« otvorena je u riječkoj Relativnoj galeriji (Pomerio 18). Četvero autora o kojima je riječ su: Lana Gržetić, Jelena Sitar Barbarić, Ivan Tomečak i Sanjin Bakotić, a kako kaže predsjednica KIE-a Dijana Lukić, svaki autor se publici predstavlja kroz kratku anegdotu o svom umjetničkom stvaralaštvu. Otvorenje je zamišljeno tako da organizatorica/voditeljica izložbe Lea Maravić interaktivno provede publiku kroz izložbu i predstavi četvero slikara na topao i prijateljski način, pri čemu se publika uvela u ugodan svijet lijepih umjetnosti koji nije hladan, zamoran ili nerazumljiv, već naprotiv, ispunjavajući.
– Autori su jedinstvenih opusa, svatko konzistentno slijedeći svoje teme, stilove i autentični izraz. Upravo to je posebnost ove izložbe, budući da je svaki autor predstavljen u zasebnoj prostoriji galerije i ima svoju malu samostalnu izložbu, što publici otvara četiri slikarske osobnosti, četiri različita svijeta, četiri energije. Rad koji je pomno odabran i pripremljen za izlaganje publici je dosad uglavnom bio nepoznat, što zbog toga što su naši umjetnici mladi po godinama ili po slikarskom stažu, ili što u gradu s premalo galerijskih prostora autori nemaju mogućnost susresti se s publikom, čime publika ostaje uskraćena za umjetničko djelo, a autor za povratnu informaciju, priznanje i zahvalnost okoline – kaže Lukić.
Izložba se može razgledati do 3. travnja ove godine.