USPJEH RUMUNJSKOG REDATELJA

Hrvatska manjinska produkcija “Baksuzno bubanje ili bezumni pornić” pobjednik Berlinalea

Hina

Reuters

Reuters

Zlatni medvjed ide filmu koji posjeduje rijetke i temeljna svojstva jednog trajnog umjetničkog djela.Hrvatska manjinska produkcija “Baksuzno bubanje ili bezumni pornić” rumunjskog redatelja Radua Judea najbolji je film ovogodišnjeg Berlinalea, priopćeno je u petak.


“Zlatni medvjed ide filmu koji posjeduje rijetke i temeljna svojstva jednog trajnog umjetničkog djela. Ovaj film na filmskom platnu hvata stvarni sadržaj, srž, duh i tijelo, svjetonazore i golo meso vremena u kojem se nalazimo”, stoji u obrazloženju žirija.


Nadalje se navodi da je film rumunjskog redatelja, u čijoj produkciji je sudjelovala hrvatska producentska kuća Kinorama, “istodobno opušten, djetinjast ali i inteligentan”.
Film “Baksuzno bubanje ili bezumni pornić” opisuje probleme srednjoškolske profesorice koja se sukobljava s kontroverzijama modernog društva nakon što se na internetu pojavi privatni porno-film u kojem se ona pojavljuje sa svojim suprugom.


Kao koproducentica filma se pojavljuje Ankica Jurić Tilić iz kuće Kinorama, a glazbu za film su potpisali hrvatski autori Pavle Miholjević i Jura Ferina.


71. Berlinale se održava u dva dijela, prvi za stručnu publiku od 1. do 5. ožujka te drugi za širu publiku od 9. do 20. lipnja