The Boy On The Bridge

Nova distopijska poslastica iz pera M. R. Careyja: Zastrašujuća i emotivna priča o pandemiji

P. N.

Dječak na mostu/Znanje

Dječak na mostu/Znanje

Knjiga je prethodnica uspješnice o djevojčici Melanie prema kojoj je snimljen i film.



Nakladnička kuća Znanje predstavlja još jednu distopijsku poslasticu iz pera M. R. Careyja, autora romana Djevojka sa svim darovima i Iskupljenje u Fellsideu.


Dječak na mostu (The Boy on the Bridge, 2017.) prethodnica je njegove uspješnice o djevojčici Melanie prema kojoj je snimljen film s Gemmom Arterton i Glenn Close u glavnim ulogama.


Dječak na mostu je zastrašujuća i emotivno napeta priča s majstorski razrađenim likovima, koja se teško ispušta iz ruku. Knjiga Dječak na mostu u prijevodu Jane Merlin dostupna je u knjižarama i na našem webshopu po cijeni od 119 kn uz besplatnu dostavu za narudžbe iznad 150 kuna.




Pandemija uzrokovana gljivicom Cordyceps koja zaražene pretvara u agresivne proždrljivce srezala je ljudski rod na nekolicinu preživjelih koji su se okupili u samo nekoliko utvrđenih centara na Zemlji. Jedan od njih je i Svjetionik, iz kojeg se sa strepnjom promatra širenje pandemije. Nakon mnogih neuspješnih misija, dvanaest vrhunskih znanstvenika koji imaju zadatak pokušati pronaći lijek ili cjepivo protiv opake bolesti kreće u novu misiju u oklopnom vozilu Rosalind Franklin.


Dvanaest osoba od kojih svaka nosi svoje strahove, nadanja i ambicije. No, nitko od njih nije osebujan kao petnaestogodišnji Stephen Greaves koji se u ekspediciji našao zahvaljujući svojoj iznimnoj inteligenciji i otkriću gela koji prikriva miris ljudskog tijela i time sprječava napade proždrljivaca. No, Stephen je također i dječak koji teško komunicira s ostalim članovima ekspedicije, a kad svoja izuzetna i nevjerojatno važna otkrića odluči zatajiti ostatku ekipe, među njima dolazi do eskalacije sukoba…


djecak_na_mostu

Dječak na mostu – korice/Znanje