Glazbeno-edukacijski program

Distune uspješno završio prvi ciklus radionica Let’s Talk About Music

Portal Novilist.hr

Stephany Stefan Foto Renato Buic

Stephany Stefan Foto Renato BuicRIJEKA Novi glazbeno – edukacijski program, Let’s Talk About Music uspješno je završio svoj prvi ciklus.


Naime, od ožujka do travnja ove godine na predavanjima koja su se održavala u koncertnom prostoru kluba Beertija, polaznici su imali prilike upoznati i saznati osnove organizacije koncerta, primjenu digitalnog marketinga, uvod i primjere dobre prakse bookiranja kao i osnove vizualnog identitea odnosno dizajna. Osim članova organizacije, Distune promotiona, svoje iskustvo su prenijeli i gosti: Lucija Ivšić  (Punčke, LAA, Cereal Booking), Antonio Karača i Petra Vrdoljak (studio Radnja). 


Glazbeni dio čiji je cilj bio prezentirati nove lokalne projekte široj riječkoj publici, otvoren je koncertom multidisciplinarne umjetnice Stephany Stephan i etno skupine Če bo bo če na na u prostorijama Filodrammatice. Zatim su slijedili koncerti u Beertiji: Muhe, koje su predstavile svoj novi EP “Projekcije” te mlade nu metal snage Mamut i Zenoth. Glazbeni dio završiti će nastupom grupe Fanaa na Velvet festivalu (Punat, 5. -7.7.).
I kao šećer na kraju, u suradnji sa klubom Močvara, održana je Močvarina putujuća radionica audioinženjeringa, uz stručno vodstvo Filipa Packa (tonski tehničar Močvare i voditelj/koordinator tehnike u zagrebačkom Pogonu). U tri dana polaznici su imali prilike upoznati se s osnovama tonskog posla koje je uključivalo i osnove ozvučenja instrumenata, miksanja, spajanja opreme, teorije zvuka.


S obzirom na odlične reakcije svih uključenih (polaznici, gosti, glazbenici) u planu je i nastavak ciklusa Let’s Talk About Music. Sam projekt je financijski podržan od strane Grada Rijeke- odjela za kulturu.


Foto Damir Jevtić


Foto Damir Jevtić