Odlazak Legende

U 79. godini preminuo osnivač i dugogodišnji manager slavnog tima Fomule 1, Sir Frank Williams

T.I.

Foto: Williams Racing

Foto: Williams Racing

Pod njegovim vodstvom, Williamsov bolid je vozilo sedam prvaka Formule 1, uključujući legende poput Nelsona Piqueta, Nigela Mansella, Damona Hilla i Alaina Prosta. Nažalost, u Williamsovom bolidu je 1994. na kobnoj utrci u Imoli legendarni Ayrton Senna izgubio životSir Frank Williams, osnivač i dugogodišnji generalni manager Williamsa, jednog od najznamenitijih timova u povijesti Formule 1, preminuo je danas u 79. godini života.


Pod njegovim vodstvom, Williamsov bolid je vozilo sedam prvaka Formule 1, uključujući legende poput Nelsona Piqueta, Nigela Mansella, Damona Hilla i Alaina Prosta. U devet sezona Williams je kao konstruktor bio pobjednik u ukupnom poretku na kraju sezone. Nažalost, u Williamsovom bolidu je 1994. na kobnoj utrci u Imoli legendarni Ayrton Senna izgubio život.


Trkaći tim Williams je osnovao  davne 1966. godine i za samo pet godina utrkivanja u nižim kategorijama, konstruirao vlastiti Formula 1 bolid, i otada igrao važnu ulogu u svijetu Formule 1. Prije devet godina napustio je mjesto generalnog managera tima i prepustio mjesto kćeri Claire. Williams je prošlog rujna prodan za 136 milijuna funti, no Frank Williams više nije imao nikakve veze s tim.
„Nakon što je primljen u bolnicu u petak, Sir Frank je jutros mirno preminuo okružen svojom obitelji.“ – stoji u priopćenju koje je objavio Williams Racing team.


Inače, Frank Williams je bio vezan za invalidska kolica još od 1986. godine kad je doživio strašnu prometnu nesreću u Francuskoj. Prije pet godina ležao je od upale pluća u bolnici, a ponovno mu je dijagnosticirana prošlog prosinca.