Ograničena distribucija

Toyota predstavila sasvim novu verziju Land Cruisera u Dubaiju. Ne bez razloga

T.I.

Foto: Toyota

Foto: Toyota

Jedna od najvećih promjena je prelazak s uobičajenog V8 motora na novi twin-turbo V6 motor koji proizvodi 409 konjskih snaga. Druga verzija dolazi s 3,3-litrenim turbo-dizel motorom. Manji motor donosi bitnu promjenu u težini, serija 300 lakša je za znatnih 200 kilogramaToyota je predstavila novu verziju svog kultnog terenca Land Cruiser, seriju 300. Riječ je o potpuno novom dizajnu, prvoj punoj promjeni modela u 14 godina.


Novi SUV održava konstrukciju karoserije i dijeli slične dimenzije kao i prethodni model serije 200. Jedna od najvećih promjena je prelazak s uobičajenog V8 motora na novi twin-turbo V6 motor koji proizvodi 409 konjskih snaga. Druga verzija dolazi s 3,3-litrenim turbo-dizel motorom.


Manji motor donosi bitnu promjenu u težini, serija 300 lakša je za znatnih 200 kilograma, a istovremeno je omogućila spuštanje težište SUV-a. Rezultat je sportski, pouzdan i okretan terenac. Iz Toyote najavljuju i model GR Sport s potpuno modificiranim prednjim dijelom.

Foto galerija: Toyota Land Cruiser 300

Toyota nije objavila nikakve podatke o performansama ili učinkovitosti, ali tvrtka kaže da uparenim s novim 10-stupanjskim automatskim mjenjačem motori donose ekonomičnost i emisiju CO2 od oko 10 posto manju u odnosu na prijašnji Land Cruiser.


Toyota je Land Cruiser 300 predstavila danas u Dubaiju i jasno je da to nije učinjeno bez razloga. Naime, Toyotini terenci odlično prolaze na bliskoistočnom i azijskom tržištu. Čini se da su ovaj put odlučili tim dijelovima svijeta ponuditi ekskluzivu. Naime, Land Cruiser 300, barem u početku neće biti moguće kupiti u Sjedinjenim Državama, ni u Velikoj Britaniji, niti u Europskoj Uniji.