Redizajn

Opel Grandland: Raskoš tehnologije pod znakom munje

Edi Prodan

Opel Grandland

Opel Grandland

Opel će za nekoliko tjedana objaviti cijene, iako se najavljuje kako većih promjena ne bi rebalo biti, i otvoriti knjige narudžbi za novorazvijeni SUVOpel je predstavio redizajniranu verziju Grandlanda, svog raskošnog crossovera koji sada koketira s elegantnim sportskim stilom, a obogaćen je i s intuitivnim kontrolama i inovativnim tehnologijama.


Dizajniran i proizveden u Njemačkoj, novi Grandland također sadrži Opel Vizor, novo lice marke koje je posebno efektno kod nešto manje Mokke. Dizajn prikazuje, precizne, jasne linije.


Opel Vizor proteže se sprijeda, dok se filozofija kompasa odražava i straga. Ime Grandland i logotip marke »blitz«, odnosno »munja« stoje u sredini vrata prtljažnika.
Daljnje naglaske postavljaju odbojnici i bočne stranice, sada obojani u boju karoserije, kao i potkrovne pločice u crnoj i srebrnoj boji visokog sjaja. Novi Grandland dostupan je i u karakterističnoj dvobojnoj izvedbi kad je krov druge boje.


Unutrašnjost oduševljava potpuno digitalnim »pure panelom«, a ima i dodatne tehnologije i sustave pomoći kakve su kupci do sada mogli pronaći samo u vozilima više klase. Između inih to se odnosi na prilagodljive IntelliLux Pixel svjetla s ukupno 168 LED elemenata.


Tehnologija Opelove vodeće limuzine Insignije debitira u vrhunskom SUV-u njemačke marke i postavlja nove standarde u tržišnom sektoru Grandlanda. Isto vrijedi i za »night vision« koji tako slavi svoju premijeru u Opelu.


Sustav otkriva pješake i životinje u mraku na udaljenosti do 100 metara te automatski i upozorava vozača.


Opel se s novim Grandlandom drži svoje strategije elektrifikacije. Kupci moćnih, visoko učinkovitih plug-in hibridnih varijanti mogu birati između prednjeg ili električnog pogona na sve kotače.


Zahvaljujući fleksibilnosti višeenergetske platforme, kupci Grandlanda mogu odabrati željeni pogonski sustav – od učinkovitih dizelskih i benzinskih motora do elektrificiranih priključnih hibrida.


No, bez obzira na odabir, svi su motori vrlo učinkovoti i s izrazito niskom emisijom CO2.


Opel će za nekoliko tjedana objaviti cijene, iako se najavljuje kako većih promjena ne bi rebalo biti, i otvoriti knjige narudžbi za novorazvijeni SUV.


Isporuke novog Grandlanda – proizvedenog u njemačkoj tvornici u gradu Eisenachu – započet će najesen.