Od 1987.

Jeep Wrangler zabilježio značajan rekord. Prodao je petmilijunti automobil

Edi Prodan

Wrangler dolazi 1986., na tržište godinu kasnije, nastavljajući nasljeđe Willysa iz 1941.Jeep je objavio prodaju petmilijuntog Wranglera, koji je kupio kupac u Camdenu, New Jersey. Vlasnik će dobiti vrijednosti od pet tisuća dolara Jeep Performance Parts i doživotne Jeep Wave pogodnosti za brigu o kupcima koje uključuju planirano održavanje, pristup ekskluzivnim Jeep događajima i posvećenu brigu o kupcima.


– Wrangler je nasljednik legendarnog Willysa, a od svog dolaska 1987. bio je glavni oslonac u svijetu SUV vozila i vrlo smo ponosni što možemo proslaviti petmilijunti Jeep Wrangler, rekao je Eric Laforge, voditelj marke Jeep u Europi. Prvi Jeep Wrangler, s oznakom modela YJ, ušao je u proizvodnu prije 37 godina u tvornici American Motors Corporation. YJ je prodan u 630.000 primjeraka između 1987. i 1995. godine. Iza njega su dolazili modeli TJ u 1996., JK u 2006. i JL u 2017.; svaka nova generacija napravljena je na legendarnoj povijesti kroz neusporedivu kombinaciju off-road sposobnosti i legitimnog Jeep dizajna.


Od predstavljanja modela Wrangler YJ, svaka sljedeća izvedba modela Wrangler dizajnirana je da bude još profinjenija i udobnija za svakodnevnu upotrebu, dok kupcima pruža najsposobniji za terensku vožnju i najpoznatiji SUV na svijetu. Legendarno vozilo osvojilo je srca Europljana i zahvaljujući bezbrojnim specijalnim serijama koje su se nizale tijekom godina. To uključuje »10th Anniversary«, »Golden Eagle« i »Backcountry« da spomenemo neke od najpopularnijih. Iste godine počinje proizvodnja četvrte generacije modela, projekta razvijenog pet godina ranije pod okriljem novorođenog Fiat Chrysler Automobile.
Zatim, 2021., Wrangler 4xe Plug-in Hybrid ima svoj debi u Europi – najučinkovitiji, najsnažniji, održivi, tehnički napredniji i povezani Wrangler ikada predstavljen na europskom tržištu – koji je počašćen prestižnim kontinentalnim nagradama, uključujući »4×4 of the year 2022« koju je dodijelio renomirani francuski časopis ‘4×4 Magazine’. Kultni Jeep Wrangler, najsposobnije i najpriznatije vozilo na svijetu, pruža neusporedivu terensku sposobnost i proizvodi se u više od 80 godina inženjerske izvrsnosti 4×4.


Elektrificirani Wrangler 4xe najsposobniji je dosad s najboljim performansama u klasi zahvaljujući kombinaciji snažnog motora sprijeda s unutarnjim izgaranjem i iznenađujućeg stražnjeg električnog pogona pa isporučuje okretni moment na zahtjev vozača. Koristi 2,0-litreni benzinski motor s turbopunjačem, koji ima ukupnu snagu od 380 KS i 637 Nm okretnog momenta, u kombinaciji s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, dva elektromotora i visokonaponskom baterijom, pružajući do 53 km potpuno električnog dosega u gradskim sredinama i 3,5 l/100 km potrošnje goriva.