Luksuzna inačica

Dacia Duster Extreme donosi ekskluzivni dizajn bez divljanja cijena. Evo koliko košta u Hrvatskoj

P. N.

Kupci u Hrvatskoj mogu ovu opciju Dustera naručiti odmah, po početnoj cijeni od 136.900 kunaDacia kreće u novu godinu sa stilom: na krilima posebnog izdanja Dustera Extreme. Baš kao inačica »prestige« po čijem je uzoru nastao, Duster Extreme može se pohvaliti ekskluzivnim dizajnom i bogatom opremom.


Vanjski dizajn protkan je narančastim umecima na prednjoj maski, kućištima retrovizora, krovnim nosačima kao i na vratima prtljažnika, a krase ga i ekskluzivni crni aluminijski naplatci.


Narančasti detalji dominiraju i u unutrašnjosti: presvlake sjedala od tkanine dodatno su naglašene narančastim šavovima, dok su zračni otvori, središnji naslon za ruke, obloge vrata i podnožje središnje konzole ukrašeni narančastim umecima.
Duster Extreme uključuje sve serijske značajke inačice Prestige – uključujući automatski klima-uređaj, multimedijski sustav Media Nav Evolution s 8-inčnim dodirnim zaslonom, povišenu središnju konzolu s dvama dodatnim USB priključcima za putnike na stražnjoj klupi, ali i više od toga: posebno izdanje dostupno je s karticom za otključavanje vozila bez ključa i sustavom kamera za prikaz iz više kutova. Duster Extreme ekskluzivno je i posebno izdanje, dostupno po posebnim cijenama, a karakterizira ga, nastavno na jako bogatu opremu, »prestige« i niz dodataka kao što su to sustav kamera za prikaz iz više kutova, kartica za ulazak u vozilo bez ključa dva USB priključka straga, kao i posebno efektni ekskluzivni sjajni crni aluminijski naplatci. Cijena posebnog izdanja Dustera Extreme, opremljenog dvogorivnim motorom na benzin i plin ECO-G 100, a počinje od 136.900 kn. U ponUdi su i verzije s automatskim mjenjačem i snažnijim benzincem od 150 »konja« kao i 115 KS moćni dizelaš s integralnim pogonom tako da je gornja cijena ovog modela 175,4 tisuće kuna. Narudžbe u hrvatskim salonima su počele, no ne navodi se kad su predviđene isporuke prvih primjeraka.