Poligon

Bolid F1 stiže u Mičevec na Formula Student Alpe Adria

Portal Novi list, Hina

Formula Student Alpe Adria 2023. pružit će priliku mladim inovatorima da pokažu svoju stručnost, kreativnost i timski duhOd ponedjeljka, 21. pa sve do 26. kolovoza poligon Mičevec nadomak Velike Gorice ugostit će više od 50 timova Formule Student Alpe Adrije iz Europe, Egipta i Kanade, a na poligonu Mičevec bit će izložen bolid Formule 1 iz tima HAAS.


Formula Student Alpe Adria 2023. pružit će priliku mladim inovatorima da pokažu svoju stručnost, kreativnost i timski duh.


Sudionici će se natjecati ne samo za prestižne nagrade, već i za priznanje industrije te priliku da svoje ideje i rješenja predstave svjetskim liderima autoindustrije
. Uz već etablirane discipline, kao što su statički i dinamički dio natjecanja, FSAA ove će godine predstaviti i nove konceptualne discipline – Driveless i Hydrogen.


Driveless će testirati autonomnu vožnju i tehnologije povezane s umjetnom inteligencijom, dok će se Hydrogen fokusirati na korištenje vodika kao alternativnog izvora energije.


“Pozivam sve da dođu na naš događaj i da vide jedan svjetski automobilski spektakl. Od 21. do 26.8 moći ćete vidjeti puno atraktivnih sadržaja za gledatelje i sve ljubitelje auto-moto sporta.


Naglasak stavljamo na 25. i 26. kada ćemo imati dva dinamička testa, a to su Autocross i Endurance”, izjavio je Tibor Kezelj, predsjednik udruge Formula Student Alpe Adria i organizator te dodao:


“Želimo napomenuti da nam dolazi oko 1500 studenata iz cijeloga svijeta s čak tri kontinenta koji se natječu u različitim kategorijama pogona”. “


Na predstavljanju projekta u Zagrebačkoj županiji, zamjenik župana Zagrebačke županije Damir Tomljenović je istaknuo:
“Ovo je izuzetno važno događanje za Zagrebačku županiju.


Mi smo županija koja u posljednje vrijeme izuzetno puno radi na novim tehnologijama. Upravo dovršavamo Centar kompetentnosti koji će školovati mlade u području novih, 3D tehnologija u Velikoj Gorici, Samoboru i Dugom Selu gdje će pripremati mlade stručnjake za tehnologije koje su danas nove i potrebne u svijetu i Hrvatskoj”.


Formule studenata iz cijelog svijeta ocjenjivat će stručnjaci iz samog vrha autoindustrije kao što su Formula 1, Aston Martin, Porsche Engineering, Rimac Technology, Bugatti Rimac, Mercedes AMG Formula E, AVL, McLaren Racing i Ferrari.