Sajam automobila

AUTO SHOW FUŽINE Velike planove “Gorske rivijere” na oktanskom planu potvrdili Štetner, Bregovac i Ulčar

Edi Prodan

Snimio Edi PRODAN

Snimio Edi PRODAN

Gorski kotar se očigledno preko Fužina - Gorske rivijere, i inače uspješne sportske i turističke sredine, želi snažnije uključiti u automobilske i automobilističke vode 


Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza je prvi čelnik krovne nacionalne automobilističke organizacije koji je ikada došao u službeni posjet Fužinama. Razlog je bio prvi sajam automobila, Auto Show Fužine u organizaciji domaćeg AKK Potkoš čiji je naglasak bio na luksuznim i sportskim automobilima. Među njima se posebno isticala niska Porschea iz kolekcije Udruge Auto staza Grobnik, ali i Škoda Fabia S2000 jednog od istodobno najboljih i najperspektivnijih hrvatskih automobilista, Riječanina Matije Jurišića.


Foto galerija: Auto show Fužine Foto: Edi ProdanŠtetnera su dočekali David Bregovac, načelnik općine Fužine kao i Arsen Ulčar, iskusni automobilistički djelatnik, predsjednik fužinarskog auto i karting kluba.
Kako se da nazrijeti iz čitave priče, poprilično ambiciozno postavljene, Gorski kotar se očigledno preko Fužina – Gorske rivijere, i inače uspješne sportske i turističke sredine, želi snažnije uključiti u automobilske i automobilističke vode. S obzirom na zanimanje posjetitelja, prekrasan sunčani dan, ali i atraktivnost izloženog – na dobrom su putu.


– Trudimo se stvoriti što je bolje moguće uvjete za život našeg stanovništva, za sve njegove aktivnosti, u zoni sporta istaknuo bih svakako i uspješni NK Omladinac iz Vrata, ali i organizirati niz priredbi kako bi u Fužine privukli što je moguće veći broj turista, naglasio je Bregovac.
Uz navedene izloške, gamu Hyundai automobila izložio je  Afro Permani tako da je uz element razgledavanja, Auto Show Fužine ponudio i priliku za moguću nabavku novog automobila.


Očigledno, pozitivni koncentrični krugovi nedavno održanog WRC Croatije i brzinca koji je obuhvatio Gornje Jelenje i Platak se nastavljaju u dobrom smjeru. S obzirom na teško demografsko stanje Gorskog kotara, iskoraci poput ovog predblagdanskog u Fužinama odličan su smjer kako bi stanovnika sutra bilo – više,